Circulatiepomp
Zoek je een energiezuinige CV circulatiepomp? De circulatiepompen van Dab en Grundfos zijn van hoogwaardige kwaliteit en hebben een zeer laag stroomverbruik. Al deze circulatiepompen zijn geschikt voor CV ketels en vloerverwarming.
CV circulatiepomp voor vloerverwarming en CV ketel
Een circulatiepomp pompt het hete water door een gesloten verwarmingssysteem rond, zoals van een cv ketel of vloerverwarming. Daarom worden deze pompen ook wel CV pompen genoemd. Ze zorgen dat het hete water van een ketel of elektrische warmtepomp door de vloerverwarming of naar de radiatoren stroomt. Zonder deze pompen blijft het water stilstaan in de ketel.
Moet ik mijn circulatiepomp vervangen?
Schiet je cv ketel in storing of wordt deze wel warm, maar de rest van je woning niet? Dan is de kans zeer groot dat de circulatiepomp van je cv niet meer werkt. Dit is een goed moment om deze direct te vervangen voor een energiezuinige circulatiepomp. Dit geldt ook voor een ketel of vloerverwarming met oudere pomptypes.
Pompen die veel bijgeluid veroorzaken zijn ook vrijwel altijd (bijna) kapot. Hoor je een borrel of ruisgeluid uit de cv circulatiepomp komen? Bestel dan alvast een nieuwe pomp, zo kun je deze preventief vervangen en kom je niet in de kou te zitten.
Energiezuinige circulatiepomp: bespaar tot 100 euro per jaar
De circulatiepompen in ons assortiment zijn frequentie gestuurd. Dit betekent dat ze de snelheid van het pompen aanpassen op het tempo van de rest van het systeem. Vervang je een oude circulatiepomp met een vaste vermogen? Dan bespaar je direct tot wel 70% op de stroomkosten van je verwarming.
Met de wisselende stroomprijzen kan dit zo 100 euro per jaar schelen op je stroomrekening. Heb je interesse in een energiezuinige pomp? Kijk dan eens naar een kwalitatief sterke Grundfos cv pomp, of ga voor een Dab cv pomp met een sterke prijs-kwaliteitverhouding.
Beste circulatiepomp kopen
We helpen je graag om de beste circulatiepomp te kiezen voor jouw systeem. Hiervoor zijn een paar punten van belang, dit zijn de inbouwmaat, de benodigde aansluitingen en de opvoerhoogte die je nodig hebt.
Inbouwmaat van je circulatiepomp
De hoogte van een circulatiepomp was eerder tussen de 130mm en 450mm. Moderne pompen hebben een inbouwmaat van 130mm of 180mm. Sluit dit niet aan op de inbouwmaat tussen je leiding? Dan zul je de leiding iets moeten verlengen.
Circulatiepomp aansluiten
Aan de boven en onderzijde van de circulatiepomp zit een buitendraad aansluiting. Hierop sluit je de leidingen aan. Gebruik hiervoor messing of rvs fittingen met binnendraad. De cv circulatiepompen zijn voorzien van 1 inch, 1 ½ inch of 2 inch buitendraad.
Circulatiepomp opvoerhoogte berekenen
Iedere pomp heeft een eigen pompvermogen of pompdebiet. De pompvermogen of opvoerhoogte is de hoeveelheid meters die het water omhoog gepompt kan worden. Het debiet staat voor de hoeveelheid wat die de pomp aankan.
Voor een klein appartement heb je vaak al genoeg aan 6 meter opvoerhoogte. Heb je een cv pomp nodig voor een ketel op zolder? Dan heb je vaak aan 8 meter opvoerhoogte genoeg. Wil je concreet weten hoeveel bar de pomp moet leveren. Bekijk dan de werkdruk van je cv ketel en bereken de meters dat het water omhoog moet.
Circulatiepomp debiet berekenen
Het debiet voor je cv ketel hangt af van de capaciteit van je ketel. Kijk hiervoor in de specificaties van de cv ketel. Wil je het debiet voor je vloerverwarming berekenen? Voor vloerverwarming is de berekening meestal complex, doordat de leidingen in lussen gelegd worden en systeem eigenlijk altijd maatwerk is. Overleg daarom bij de aanleg van vloerverwarming vooral met de installateur voor een bijpassende pomp.
Hulp bij het vinden van de juiste circulatiepomp?
Zoek je een circulatiepomp voor een specifieke toepassing? Neem vooral contact op met onze productspecialisten. We helpen je graag aan de best passende oplossing voor jouw situatie. Bel 0341 266 636 of mail naar info@irritech.nl.