Menu   menu
Stel gerust al je vragen! Klantenservice
Ma - Vr beschikbaar van 8:30 tot 17:00
local_shipping BEZORGD OP JOUW LOCATIE Jouw producten op locatie bezorgd
home 300 M2 SHOWROOM IN PUTTEN Afhalen in onze winkel is mogelijk
email ADVIES VIA TELEFOON & E-MAIL Hulp van product specialisten

Waterbron

Er zijn verschillende manieren om grondwater te gebruiken, waaronder beregening en huishoudelijke toepassingen. Iedere toepassing vereist andere materialen.

Waterput voor beregening

Voor de beregening van akkers, golfbanen en tuinen kun je vrij eenvoudig een bron aanleggen. De meest gebruikelijke installatie is met een waterpomp boven de grond. Hierbij plaats je de aanzuigslang in de bron en pomp je het water op met een centrifugaalpomp of hydrofoorpomp. Via een tuinslang, drukleiding of tyleenslang pomp je het water naar een beregeningsinstallatie. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een bronpomp te gebruiken, deze hang je in de bron.

Grondwater gebruiken voor huishoudelijke toepassingen

Grondwater gebruik je ook eenvoudig voor huishoudelijke toepassingen. Hierbij pomp je het water met een bronpomp uit de put. Deze werking is stiller en heeft daarom vaak de voorkeur. Via een drukleiding of tyleenslang pomp je het water naar een wasmachine, toiletten en grijswater tappunten. Bij de tappunten (kranen) is het belangrijk om te vermelden of het water geschikt is als drinkwater. Je wil verwarring voorkomen.

Bronbemaling voor verlagen grondwaterstand

Voor de aanleg van kelders, parkeergarages en andere ondergrondse bouw is het soms nodig om de grondwaterstand te verlagen. Dit doe je met bronbemaling. De opstelling verschilt hierbij en is afhankelijk van de hoeveelheid af te voeren grondwater. Water transporteer je hierbij naar een waterafvoer in de buurt, dit is doorgaans een sloot.

Grondwater gebruiken als drinkwater

Over het algemeen wordt grondwater niet gebruikt als drinkwater. Dit komt doordat je zelf het water lastig kunt controleren. Grondwater kan vele verschillende bacteriën bevatten, al is het super helder. De put en het water zouden jaarlijks geïnspecteerd moeten worden. De kosten van de inspectie en eventuele extra aanpassingen maken een drinkwaterbron niet rendabel ten opzichte van het gebruik van leidingwater.

Bestel alles voor je waterbron

Van filterbuis tot waterpomp; In de webshop van IrriTech vind je alles voor het aanleggen van je eigen grondwaterbron. Wil je graag een persoonlijk advies of een offerte voor al je waterbron aankopen? Neem dan contact op.