check Levering uit eigen voorraad
check Eigen transportservice
check Krijg advies van specialisten via telefoon en e-mail
local_shipping BEZORGD OP JOUW LOCATIE Jouw producten op locatie bezorgd
home ZEER COMPLEET ASSORTIMENT  Direct alles voor jouw project in huis
person SCHERPE ZAKELIJKE PRIJZEN Vraag jouw zakelijk account aan

Water opslag & infiltratie

Water opslag en infiltratie zijn de meest duurzame manieren om met regenwater om te gaan. Het biedt de mogelijkheid om het grondwater niveau te stabiliseren of het regenwater in en rond het huis te gebruiken.

Regenwater opslaan en gebruiken biedt vele voordelen

Met een goed regenwateropvangsysteem kun je regenwater opnieuw gebruiken voor kleine huishoudelijke doeleinden. Hierdoor verbruik je minder drinkwater, heb je minder kalkaanslag in het toilet en wasmachine. Regenwater bevat daarnaast veel mineralen waar je tuin van kan profiteren. Gebruik het opgeslagen water daarom ook voor je eigen beregeningsysteem.

Natuurlijk zijn er ook beperkingen in het gebruik van regenwater. Zo is regenwater lastig om te zetten in drinkwater, dit is op huishoudelijk niveau ook niet rendabel. We raden daarom aan het regenwater alleen te gebruiken voor huishoudelijke taken en beregening van je tuin.

Overtollig water infiltreren

Het kan natuurlijk voorkomen dat de regenwater opslag vol raakt. Daarom raden we altijd aan een infiltratiesysteem aan te sluiten op uw wateropslag. Al het overtollige regenwater stroomt zo via een ondergronds infiltratiesysteem weg de grond in, zonder dat je hier last van hebt.

Wanneer je het infiltratiesysteem na een opslagtank plaatst, dan hoeft hier geen filter tussen. Het filter plaatst je namelijk voor en/of in de regenwatertank. Zo kun je met de zandvanger, bladfilter en beluchtiger beide systemen effectief laten werken.

Opslagsysteem en infiltratiesysteem kopen

De aanleg van een opslag- en infiltratiesysteem kan lastig zijn voor iemand zonder ervaring. Wil je weten welke producten je nodig hebt? Bekijk dan ook de pagina’s over regenwatertanks en infiltratiesystemen. Op IrriTech.nl kun je al de benodigdheden voor regenwater opslag en infiltratie kopen. Wil je graag persoonlijk advies, neem dan contact op.