check Levering uit eigen voorraad
check Eigen transportservice
check Krijg advies van specialisten via telefoon en e-mail

Drainagebuis zagen zonder beschadigingen

Wanneer u een drainagebuis wilt zagen zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Wilt u weten welke zaken prioriteit genieten wanneer u een buis op maat wilt maken? Lees dan verder en voorkom onnodige beschadigingen.

Allereerst is het belangrijk om van tevoren uit te rekenen hoeveel meter u exact nodig heeft. Meten is weten. Wanneer u onverhoopt te kort heeft gezaagd kunt u altijd nog gebruik maken van een drainage klikmof om het te korte deel te koppelen aan een langer stuk.

Het tweede punt is het aftapen van de plek waar u wilt zagen. Het gebeurt regelmatig dat dit vergeten wordt. Het gevolg is dat de omhulling los komt van de kunststof buis. Wanneer de perforaties van uw buis bloot liggen kunnen grovere (zand)delen in de buis terechtkomen. Hiermee liggen verstoppingen op de loer en wordt de effectiviteit van de buis aangetast.

Drainage zagen zonder tape

Drainage zagen met tape

Drainage zagen in 3 stappen

Stap 1: Meet eerst tot waar u wilt afzagen. Gaat uw rolmaat niet langer dan 5 meter? Gebruik dan een voorwerp waarvan u de exacte maat weet en leg deze naast de buis totdat u de juiste afmeting bereikt.

Stap 2: Tape het gedeelte af waar u wilt zagen. De ruimte tussen de tape bepaalt u zelf, maar houdt tussen de 10 en 15 cm aan.

Tussen de 10 en 15 cm is ruim voldoende

Stap 3: Zaag net zolang totdat u door de gehele buis en omhulling heen bent. Bij de grovere omhullingsoorten waaronder de PP450, kokos en PP700-varianten duurt het langer voordat u deze volledig doorgezaagd heeft. Doordat u de tape heeft geplakt blijft de omhulling stevig op zijn plaats.

Door deze drie stappen te volgen verkrijgt u een perfect afgemeten en gezaagd stuk drainage. Hierbij kunt u de omhulling voor een deel over de verbindingsstukken of eindkap heen plakken en heeft u minder snel verstoppingen in uw drainagesysteem.

Dit heeft u nodig

Dankzij de speciale IrriTech drainagetape maakt u dit karwei vele malen gemakkelijker. Deze tape scheurt u moeiteloos af en heeft een krachtige aanhechting aan alle soorten drainage omhulling. Hiermee is deze tape onmisbaar bij het zagen van uw drainagebuis. Voor het zagen van een drainagerol volstaat een handzaag. De veelzijdige PVC zaag gebruik je voor het op maat maken van drainage en PVC afvoerbuizen.

Meest verkochte drainagebuizen

Heb je nog geen drainage in huis? Bekijk dan hieronder onze best sellers of gebruik de keuzehulp drainage kopen. Kom je er niet uit? Dan helpen onze productspecialisten je graag verder.