check Levering uit eigen voorraad
check Eigen transportservice
check Krijg advies van specialisten via telefoon en e-mail

Beste Tuinsproeiers voor ieder formaat tuin

Tuinsproeiers zorgen voor moeiteloze en automatische beregening van jouw tuin. Je houdt zo je gras groen en andere begroeiing gezond. Tuinsproeiers zijn er in alle soorten en maten, welke past bij jouw tuin? Om jou op weg te helpen met het kiezen van de juiste tuinsproeier hebben wij de top sproeiers voor ieder formaat tuin op een rijtje gezet. Zo ben jij er zeker van dat je een fantastische tuinsproeier hebt die perfect op jouw tuin aansluit.

Snel lezen

Verschillende soorten tuinsproeiers

Tuinsproeiers bestaan in allerlei soorten en maten. Wij raden vrijwel altijd een pop-up sproeier aan, deze werk je bijna onzichtbaar weg en zie je alleen wanneer ze in werking treden. Daarnaast kan je met nozzles gemakkelijk het sproeibeeld van de pop-up sproeiers instellen. Zo pas je de tuinsproeiers precies aan naar jouw wensen. Pop-up tuinsproeiers zijn er in verschillende formaten, van een sproeier voor op de golfbaan tot een sproeier voor op het balkon.

Beste sproeier voor een kleine tuin

Heb je een kleinere tuin of wil je maar een klein oppervlak beregenen? Dan ga je voor een Rainbird 1800 serie sproeier, deze kan je op de kraan aansluiten, een extra pomp is dus niet nodig.

Rainbird 1800 tuinsproeiers

De Rainbird 1800 serie is één van de meest populaire sproeiers, en wordt overal ter wereld ingezet. Niet gek dankzij de betrouwbaarheid, het hoogwaardig materiaal gebruik en de veelzijdigheid van deze sproeier. Deze sproeiers worden zonder nozzles geleverd, dit betekent dat je de sproeier precies op jouw eisen kan afstellen. Zelfs Hunter nozzles passen in deze Rainbird sproeiers.

De Rainbird 1800 serie heeft de volgende specificaties, afhankelijk van de uitvoering:

 • Sproeibereik van 0,6 tot 7,4 meter;
 • Verbruik van 96 tot 965 liter per uur;
 • Verkrijgbaar vanaf €3,15.

Rainbird 1800 pop-up sproeiers bekijken

Beste sproeier voor een grote tuin

Wil jij een grote tuin of grootoppervlakte beregenen? Dan is de Rainbird 5000 sproeier de perfecte keuze. Deze sproeier heeft meer druk nodig en sluit je niet aan op de kraan, je hebt er een aparte beregeningspomp bij nodig.

Rainbird 5000 tuinsproeiers

De 5000-serie van Rainbird is het meeste verkochte model sproeier van Rainbird. Niet raar, deze sproeier beschikt over een geweldige prijs/kwaliteitsverhouding en is breed inzetbaar. De sproeier combineert RVS en kunstof en is sterk en duurzaam. Met de bijgeleverde nozzles pas je het sproeibeeld naar wens aan.

De Rainbird 5000 serie heeft de volgende specificaties, afhankelijk van de uitvoering:

 • Sproeibereik van 7,6 tot 15,3 meter;
 • Verbruik van 170 tot 2190 liter per uur;
 • Verkrijgbaar vanaf €14,23.

Rainbird 5000 pop-up sproeiers bekijken

Beste sproeier voor het balkon

Wil jij beregenen op een balkon of in een klein aantal bloembakken? Dan is de Rainbird Jet Spike sproeier een geweldige optie. Deze sproeier sluit je aan op de kraan en irrigatieslang. Ook graven hoeft niet, je steekt de pen in grond en je bent klaar, super makkelijk.

Rainbird Jet Spike tuinsproeiers

De Rainbird Jet Spike is de sproeier voor balkons, plantenbakken en kleine perkjes. Je sluit deze sproeier in een handomdraai aan. De verschillende uitvoeringen bepalen het sproeibeeld van deze tuinsproeier. Kies voor een sproeier die volledig rond sproeit of voor een sproeier die een specifiek gedeelte van beregent. Met de ingebouwde kraan bepaal je zelf het verbruik.

De Rainbird Jet spike serie heeft de volgende specificaties, afhankelijk van de uitvoering:

 • Maximaal sproeibereik van 3,4 meter;
 • Verbruik tot 130 liter per uur
 • Verkrijgbaar vanaf €3,76.

Rainbird Jet Spike sproeiers bekijken

Beste sproeier voor het gazon

Wanneer jij jouw gazon wil beregenen ga je voor de Rainbird  3500 serie. Deze sproeier kan, wanneer je er maar een paar gebruikt, zelfs op de kraan aangesloten worden.

Rainbird 3500 tuinsproeiers

De Rainbird 3500 werkt al met vrij lage druk en kan je aansluiten op het waterleidingnet. Het sproeibereik van de sproeier gaat tot maximaal 10,8 meter en beslaat zo een groot oppervlakte. Het sproeibereik en de sproeihoek stel je gemakkelijk in. Je past het sproeibeeld verder aan met het grote aanbod van nozzles.

De Rainbird 3500 serie heeft de volgende specificaties, afhankelijk van de uitvoering:

 • Maximaal sproeibereik van 4,5 tot 10,8 meter;
 • Verbruik tussen 120 tot 1050 liter per uur;
 • Verkrijgbaar vanaf €11,81.

Rainbird 3500 sproeiers bekijken

Beste sproeier voor op de kraan

Wil jij jouw sproeiers aansluiten op de kraan, zonder beregeningspomp? Dan ga je voor de Hunter PGJ tuinsproeiers. Deze sproeiers sluit je moeiteloos aan op het waterleidingnet. Je hebt hierdoor geen extra pomp nodig.

Hunter PGJ tuinsproeiers

De PGJ van Hunter is een pop-up sproeier die perfect is voor gebruik als nevelaar, terwijl je wel geniet van de voordelen van een rotor sproeier. Dankzij de extra grote filterkorf raakt je sproeier minder snel verstop. De PGJ Hunter wordt standaard geleverd met 8 nozzels, zo pas jij deze tuinsproeier precies op jouw eisen aan.

De Hunter PGJ serie heeft de volgende specificaties, afhankelijk van de uitvoering:

 • Sproeibereik van 4,3 tot 11,6 meter;
 • Verbruik van 130 tot 1230 liter per uur;
 • Verkrijgbaar vanaf €13,84.

Hunter PGJ pop-up sproeiers bekijken

Sproeier voor je tuin kopen

Zit jouw sproeier er niet tussen? Bekijk dan ons uitgebreide sproeier assortiment.

Hulp nodig bij het vinden of kiezen van de juiste sproeier voor jouw tuin? Neem contact met ons op voor professioneel advies op maat.