check Levering uit eigen voorraad
check Eigen transportservice
check Krijg advies van specialisten via telefoon en e-mail

Japanse Duizendknoop bestrijden


Wat is de Japanse Duizendknoop

De Japanse Duizendknoop is familie van de bamboe en in het verleden vanuit Japan naar Europa gekomen. De Japanse Duizendknoop kenmerkt zich door zijn agressieve wortelstructuur, holle stengels met zijtakken en grote bladeren. Deze vaste plant sterft In de winterperiode bovengronds af, maar in het voorjaar begint de Japanse Duizendknoop razendsnel weer te groeien en bloeien. Deze groeikracht maakt het dat de bestrijding hiervan een goede aanpak vereist. De wortelstructuur en wortelstokken van de Japanse Duizendknoop veroorzaken eenvoudig schade aan bestrating, wegen en tuinen.

Hoe ziet de Japanse Duizendknoop eruit

De Japanse Duizendknoop heeft holle stengels die sterk lijken op bamboe. De stengels bestaan uit compartimenten en vanaf de buitenkant heeft de stengel een groene kleur met roodachtige vlekjes


De stengels zijn voorzien van zijtakken met daaraan hartvormige bladeren. De Japanse Duizendknoop kan een hoogte van tot wel 4 meter bereiken. 


Hoe moet je de Japanse Duizendknoop bestrijden

Voor het effectief bestrijden van de Japanse Duizendknoop hebben wij het Dupont Plantex Platinium worteldoek in ons assortiment. Dit onkruiddoek is speciaal ontworpen om de Japanse Duizendknoop te bestrijden. Het afdekken en inpakken van de Japanse Duizendknoop zorgt ervoor dat er geen verdere bestemming kan plaatsvinden. Doordat het doek lucht en waterdoorlatend is vormt er zich geen erosie. De omgeving kan volledig opnieuw ingericht worden. Doordat de Japanse Duizendknoop een zeer agressieve wortelgroei heeft is het belangrijk om tot op een diepte van ongeveer 1 meter ervoor te zorgen dat het doek hier een goede barrière vormt. Let er bij het behandelen van de Japanse Duizendknoop goed op dat besmette grond niet elders in de tuin wordt aangebracht of afgevoerd. Besmette grond dient naar een speciale afvalverwerking gebracht te worden. Raadpleeg hiervoor de gemeente waarin je woonachtig bent.