-
Koppelingen & appendages
-
Tyleen koppelingen
-
PVC hulpstukken
-
PVC lijm hulpstukken
-
VDL Druk PVC koppelingen
-
PVC HWA hulpstukken
-
Zinken HWA hulpstukken
-
Tuinslangkoppelingen
-
Messing koppelingen / Geka
-
RVS hulpstukken
-
PP hulpstukken
-
PP koppelingen
-
Gas koppelingen
-
Kogelkranen & schuifafsluiters
-
Flexibele koppelingen
-
PE Elektrolas fittingen
-
Elektrolasmof
-
Elektrolas knie
-
Elektrolas T-stuk
-
Elektrolas Y-stuk
-
Elektrolas zadel
-
Elektrolas ventielafsluiter
-
Elektrolas overgangskoppeling
-
Elektrolas overgangsknie
-
Elektrolas overgangsadapter
-
Elektrolas eindkap
-
Elektrolas puntstuk
- Elektrolas PE adapter
-
Elektrolas eindplug
-
Elektrolas verloopstuk
-
Elektrolas flexibele koppeling
-
Elektrolas verloopkoppeling
-
Elektrolasmof
-
Overige koppelingen
-
Tyleen koppelingen
PE elektrolas fittingen
PE elektrolas is een stevige, niet-demonteerbare, luchtdichte en waterdichte verbinding. Met elektrolas monteer je PE buizen, leidingen en hulpstukken op een efficiënte manier. Deze techniek wordt al vele jaren gebruikt bij de aanleg van gas- en waterleidingen. Een elektrolasverbinding is eenvoudig uit te voeren en voorkomt lekkage. Wij leveren je alle koppelingen voor een kwalitatief goede en betrouwbare verbindingen.
Snel en eenvoudig PE elektrolassen
Tijdens het elektrolas proces worden weerstandsdraden aan de binnenzijde van de hulpstukken onder hoge temperatuur gezet, waardoor hulpstukken en buizen/leidingen aan elkaar versmolten raken. Door de opgevoerde druk worden beide componenten tevens met grote kracht tegen elkaar aan gedrukt. Dit zorgt voor een dichte en bijzonder stevige verbinding.
De elektrolas hulpstukken zijn beschikbaar in alle gangbare vormen en maten. Zo zijn er T-stukken, knieën, moffen en eindkappen beschikbaar. Hiermee creëer je op iedere gewenste manier een snelle, stevige en waterdichte verbinding.
Irritech heeft een ruim assortiment PE elektrolas hulpstukken. Wij staan hierbij garant voor een snelle levering. Ben je op zoek naar iets wat niet aanwezig is op onze website, neem dan contact op. We helpen je graag verder aan al je elektrolas materialen.
Stappen goede elektrolasverbinding
Gebruik onderstaande stappen voor het maken van een stevige elektrolasverbinding.
1 Zaag de PE buis haaks af
Het haaks afzagen van de buis zorgt ervoor dat alle weerstandsdraden bedekt worden wanneer de buis in zijn geheel in de elektrolasmof gestoken wordt.
2 Markeer het te schrapen oppervlak
Voor een goede lasverbinding verwijder je de oxidehuid van de PE buis/hulpstukken. Markeer de insteekdiepte van de elektrolasmof (=moflengte/2) + 10 mm. Zo wordt er voldoende oppervlak geschraapt.
3 Markeer de te schrapen buis en insteekdiepte
Van het PE oppervlak moet ongeveer 0,2 mm oxidehuid worden geschraapt om op het lasbare PE materiaal te komen. Markeer na het schrapen de insteekdiepte van de elektrolasmof (=moflengte/2). Het schrapen kan met een handschraper gebeuren of met één van de Akafusion schrapers. De bewerkte oppervlakte mag niet meer vervuild worden.
4 Reinig de elektrolasmof
De elektrolasmoffen worden in een gesloten verpakking geleverd. Deze verpakking beschermt de mof tegen vervuiling. Het oppervlak dient vrij van olie, vet en stof te zijn. Bij eventuele vervuiling van oppervlak met droge doek (eventueel met PE-reiniger) reinigen. Door het gladde lasoppervlak zijn de Akafusion elektrolasmoffen eenvoudig te reinigen.
5 Steek je buis in het hulpstuk in tot aan gemarkeerde insteekdiepte
Om de weerstandsdraden geheel te bedekken dienen de te lassen leidingdelen tot aan de gemarkeerde insteekdiepte in de elektrolasmof gestoken te worden.
Werk veilig met elektrolas
Natuurlijk is het ten allen tijde belangrijk om veilig te werken. Let daarom extra goed op onderstaande drie risico’s.
Voorkom bewegende leidingdelen
Het bewegen van de leidingdelen kan het uittreden van plastisch PE materiaal veroorzaken. Ook kunnen de weerstandsdraden bloot komen te liggen zodat er geen goede las ontstaat of in het extreemste geval brandgevaar ontstaat.
Voorkom verschuiven van de mof
Het verschuiven van de mof kan een verschuiving van de weerstandsdraden veroorzaken, waardoor kortsluiting kan ontstaan. Zet de PE mof bijvoorbeeld vast met klemmen. Hiermee voorkom je dat de boel gaat schuiven.
Voorkom belasting van verticale delen
Een belasting van de verticale leiding boven de elektrolasmof zorgt er tijdens het lasproces voor dat er meer PE materiaal in de laszone komt. Hierdoor smelt er meer materiaal dan gewenst wat voor kortsluiting kan zorgen.
Meest gezochte producten