Menu   menu
Stel gerust al je vragen! Klantenservice
Ma - Vr beschikbaar van 8:30 tot 17:00
local_shipping BEZORGD OP JOUW LOCATIE Jouw producten op locatie bezorgd
home 300 M2 SHOWROOM IN PUTTEN Afhalen in onze winkel is mogelijk
email ADVIES VIA TELEFOON & E-MAIL Hulp van product specialisten

Beregening voor tuin tot akker

Regen geeft in droge periodes te weinig water voor jouw tuin en het water bereikt niet alle plekken. Een beregeningsinstallatie is de oplossing gezonde beplanting, grond en gazon. Geheel afgestemd op jouw tuin en weersinvloeden beregen je, op vaste tijden, plekken en hoeveelheden. In zomerperiodes bergen je langer en vaker. Houd rekening met schaduwzijdes en type beplanting in de tuin. Dit bepaalt het type beregeningsmateriaal.

De optimale beregeningsinstallatie voor jou

Om het juiste beregeningssysteem samen te stellen moet je weten waar een beregeningsinstallatie uit bestaat. Diverse onderdelen als tuinsproeiers, leidingen en druppelslangen werken samen om jouw tuin te voorzien van water. Een beregeningscomputer stuurt de onderdelen aan en maakt jouw tuinberegening volledig instelbaar. Met een beregeningspomp heeft het systeem altijd voldoende druk. Door het aanleggen van een waterbron voorzie jij jouw installatie van water. Combineer dit met een bronpomp en je beschikt over een voordelige watervoorziening.

Soorten beregening

Om effectief te beregenen zijn er verschillende soorten beregeningsmaterialen beschikbaar. Voor iedere toepassing leveren wij complete systemen.

Tuinsproeiers

Dit is de overkoepelde benaming voor sproeiers. We maken hierbij onderscheid tussen pop-up sproeiers en micro-irrigatie. De pop-up spoeiers zijn ideaal voor tuinen en veldberegening. Voor beregening in de tuinbouw en voor volkstuinen raden we micro-irrigatie aan.

Nevelproeiers

Dit zijn sproeiers met een fijne straal geschikt voor bloemen, planten en moestuinen. De nevel voorkomt schade aan blad en bloem. Daarnaast zijn deze sproeiers gemakkelijk te plaatsen op een tyleenslang. De sproeiers zijn gevoelig voor vuil, gebruik daarom een voorfilter.

Pop-up sproeiers

De meest bekende manier van beregenen is met pop-up sproeiers. Deze plaats je onder het maaiveld en zijn onzichtbaar wanneer ze niet actief zijn. Zodra er druk op het leidingsysteem druk dit de pop-sproeiers naar boven. De nozzle, die je op de sproeier plaatst, bepaal je het bereik, sproeibeeld & waterverbruik.

Druppelslang

Een druppelslang ligt over de grond en geeft met regelmaat een kleine hoeveel water af. Hierdoor verzadigt de grond op een langzame manier. Het constante druppelen van de druppelleiding zorgt voor een efficiënte irrigatie, er gaat bijna geen water verloren. Zo bespaar je tot wel 55% op de waterafgifte.

Zweetslang

Dit is een poreuze druppelslang die je zowel ondergronds als bovengronds kan gebruiken. Zweetslangen zorgen voor een ideale bewatering van perken, struiken, bomen en kassen.  De slangen zijn werkzaam met een lage druk en hebben een lange levensduur (wintervast).

Complete beregeningset voor uw tuin

Wij weten precies wat er nodig is voor het aanleggen van jouw eigen beregeningsinstallatie. Speciaal daarvoor heeft IrriTech complete beregeningssets samengesteld voor verschillende tuinafmetingen. De set is samengesteld voor tuinen met de beschikking over een waterbron als een watertank, sloot of vijver. Met deze zeer betaalbare oplossing voorzie je jouw tuin eenvoudig van beregening. Je houdt de tuin zo in optimale conditie. In overleg is de set eventueel uit te breiden met een beregeningscomputer voor volledig automatische beregening.  

Heb je vragen over beregening? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.