Menu   menu
Stel gerust al je vragen! Klantenservice
Ma - Vr beschikbaar van 8:30 tot 17:00
local_shipping BEZORGD OP JOUW LOCATIE Jouw producten op locatie bezorgd
home 300 M2 SHOWROOM IN PUTTEN Afhalen in onze winkel is mogelijk
email ADVIES VIA TELEFOON & E-MAIL Hulp van product specialisten

Regenwater afvoeren of hergebruiken

Bij veel Nederlandse woningen zijn de dakgoten via PVC HWA afvoerbuizen (regenpijp) aangesloten op het riool. Dit betekent dat een groot deel van het regenwater bij het afvalwater geloosd wordt. Steeds meer huishoudens kiezen er daarom voor om het regenwater te laten infiltreren of het regenwater te gebruiken in de woning. Voor het opvangen en gebruiken van regenwater kun je bij veel gemeentes subsidie aanvragen.

Voor het hergebruik van regenwater plaats je een regenton of opslagtank. Deze sluit je met regenpijpen en afvoerpijpen aan op dakgoten, drainageplaten en een eventueel infiltratiesysteem. Met pomp het water vervolgens met een dompelpomp of regenwaterpomp door een tyleenslang naar uw woning of beregeningssysteem. Gebruik het regenwater bijvoorbeeld voor het doorspoelen van het toilet, het wassen van kleding of voor het wassen van de auto.

Afkoppeling regenwater

Bij nieuwbouwwoningen is het vaak al verplicht om al het regenwater in je eigen tuin op te vangen. Maar bij bestaande woningen kan het ook interessant zijn om de regenwaterafvoer af te koppelen. Wanneer je al het hemelwater in eigen tuin kunt opvangen, dan belast je de riolering minder. De riolering blijft hierdoor beter werken. Daarnaast kun je subsidie aanvragen voor het afkoppelen van uw hemelwaterafvoer.