check Levering uit eigen voorraad
check Eigen transportservice
check Krijg advies van specialisten via telefoon en e-mail
local_shipping BEZORGD OP JOUW LOCATIE Jouw producten op locatie bezorgd
home ZEER COMPLEET ASSORTIMENT  Direct alles voor jouw project in huis
person SCHERPE ZAKELIJKE PRIJZEN Vraag jouw zakelijk account aan

Waterdruk verhogen

Met een hydrofoorpomp verhoog je effectief de waterdruk van in je waterleiding of beregeningsinstallatie. Voor woningen en appartementen hebben we speciale drukverhogingspompen. Deze drukverhogers gebruik je om de waterdruk te verhogen voor je douche, cv, tuinslang en diverse watertappunten. Met één pomp verhoog je de waterdruk in de hele woning.

Voorbeelden van deze drukverhogende pompen zijn de DAB E.sybox MiniDAB E.sybox en Grundfos SCALA2. De DAB E.sybox Mini biedt voldoende druk voor een appartement of kleine woning. In grotere woningen en landgoederen biedt de standaard E.sybox en SCALA2 meer druk. Deze kunnen ook in duo-opstelling geplaatst worden voor extra kracht.

Druk verhogen in een appartement

Er zijn meerdere situaties waarin je waterdruk laag kan zijn. Vrijwel al deze situaties zijn goed op te lossen. Je woont bijvoorbeeld in een appartement op grotere hoogte. Hier wordt het drinkwater vanaf de kelder of begane grond omhoog gepompt door de waterleiding. Het water verliest hierbij circa 0,1 bar per meter aan waterdruk. Vooral de bovenste etages hebben hierdoor een relatief lage waterdruk.

Een drukverhogende pomp is dan de perfecte oplossing, deze plaats je in het appartement na de watermeter. Deze pomp heeft een aanzuigende werking en verhoogt hierdoor de waterdruk in je appartement. Wanneer de voordruk te laag is, dan kan de beheerder van het complex een drukverhogingsinstallatie plaatsen.

Waterdruk cv ketel

Bij een lage waterdruk in de douche wordt er vaak direct naar de cv gekeken. Natuurlijk moet de cv-ketel voldoende gevuld zijn, maar een cv-ketel kan niet de waterdruk verhogen. Het is daarom belangrijk dat de cv-ketel het water met voldoende druk aangevoerd krijgt. Je wilt niet douchen onder een zwak straaltje. Het verhogen van de waterdruk is vaak de juiste oplossing.

Waterdruk verhogen met een waterontharder

Het gebruik van een waterontharder heeft altijd invloed op de waterdruk. Maar ditzelfde geldt ook voor kalk in de leidingen. Het leidingwater stroomt in de waterontharder door een krachtig filter met onthardingszout. De waterdruk is daardoor lager. Dit drukverschil vang je eenvoudig op met een drukverhogingspomp. De combinatie van een waterontharder met een drukverhogingspomp is een aanrader voor woningen waar kalkrijk water binnenkomt.

Waterdrukverhogingsinstallatie voor kantoren en industrie

Hoge kantoorpanden en grote industriële installaties zijn allemaal van de perfecte waterdruk te voorzien. Hiervoor plaats je een drukverhogingsinstallatie. Bij deze installaties wordt een krachtige pomp geplaatst of worden zelfs meerdere pompen gecombineerd.

Het plaatsen van meerdere pompen biedt een aantal voordelen. Je hebt ruimte voor onderhoud en de installatie blijft zijn werk doen als een pomp in storing schiet. Dit zorgt voor een constante aanvoer van water. Bekijk de drukverhogingsinstallaties of neem contact op voor persoonlijk advies.