check Levering uit eigen voorraad
check Eigen transportservice
check Krijg advies van specialisten via telefoon en e-mail

Sedumdak aanleggen: isolerend en duurzaam

De wereld is aan het vergroenen en dat merken we allemaal. Ook de regelgeving voor woningen wordt steeds verder aangescherpt. De groeiende populariteit van het groendak is een logisch gevolg. Met name het aanleggen van het sedumdak met sedumcassette wordt veel gedaan. Gezien de vele voordelen die het biedt is het voor elke woningbezitter een interessante optie.

Wat is sedum?

Feitelijk gezien is sedum een verzamelnaam voor een vetplant. Deze is dankzij zijn eigenschappen zeer geschikt voor dakbedekking. De vetplant komt in honderden verschillende voor en is een geslacht van de crassulaceae familie. Tot zo ver de biologieles. Het meest interessante is te weten dat de sedumplant zo goed als onverwoestbaar is. De plant is extreem weersbestendig. Daarnaast is hij vrijwel zelfvoorzienend en vraagt dus weinig onderhoud.

De sedumplant komt voor op de meest extreme plekken op aarde. Denk aan woestijnachtige gebieden, maar ook op zeer koude plekken. Dit geeft wel aan dat het tegen een stootje kan. Dit maakt de sedumcassette ideaal voor op het dak.


Groendak voordelen

Er zijn verschillende voordelen die de opkomst van het de groene daken stimuleren. We zetten deze even op een rijtje voor u:

Verbeterde isolatie

De plant absorbeert zonlicht en verlaagd hiermee de omgevingstemperatuur. Dit resulteert in een lagere temperatuur in uw woning. Uw airco hoeft dus minder hard te werken. Het werkt ook de andere kant op. Tijdens de wintermaanden zal de warmte uw woning minder snel verlaten.

Absorbeert regenwater

Ons rioleringssysteem staat onder druk. Het kan de grote hoeveelheden ‘schoon water’ moeilijk verwerken. Een oplossing is regenwaterinfiltratie. Het sedumdak draagt echter ook zijn steentje bij. De planten nemen het regenwater op en voeren dit vertraagd af. Hiermee blijft het grondwaterpeil op niveau en wordt de piekbelasting op het riool verlaagd.

Schonere lucht

Het is algemeen bekend dat planten luchtzuiverend werken. Dit geldt tevens voor het sedum. Het fijnstof en CO2 wordt omgezet in zuurstof. 

Hoger rendement zonnepanelen

Door de lagere temperatuur op uw dak presteren uw zonnepanelen beter. Dit zorgt voor een besparing op uw energiekosten.

Biodiversiteit

Naast de functionele kanten bieden de sedumcassettes een prachtig schouwspel wanneer de plant in bloei staan. Het zorgt voor een tevens voor een perfecte leefomgeving voor vogels en insecten. Zo draagt u direct bij aan de biodiversiteit in uw omgeving.

IrriTech Sedumcassette

Binnen ons assortiment vindt u de Place 'N Go en de Click 'N Go cassettes. Het verschil tussen beide modellen zit voornamelijk in het installatiegemak en maximale dakhelling.

Sedumcassette Click 'N Go

De Click 'N Go sedum zit in een grotere cassette, hierdoor is het gewicht per vierkante meter lager. Deze systemen klik je dan ook eenvoudig en snel in elkaar, waardoor je in no-time een sedumdak gemaakt hebt.

Sedumcassette Place 'N Go

Place 'N Go sedumcassettes zijn iets kleiner, maar zitten in een stevige tray. Hierdoor kun je dit sedum in een hoek van 25° leggen. Voor schuinere daken is dit dan ook de juiste keuze.

Buiten ons assortiment zijn de levering van alternatieve varianten zoals sedummatten mogelijk. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden om uw ideale sedumdak te realiseren!