check Levering uit eigen voorraad
check Eigen transportservice
check Krijg advies van specialisten via telefoon en e-mail

Welke pop-up sproeier heb ik nodig? Sproeier aankoophulp

Wil jij weten welke pop-up sproeier je nodig hebt voor jouw tuin? Met onze keuzehulp helpen wij jou graag op weg. We hebben een selectie voor je gemaakt van de beste sproeiers series per toepassing.

Voordat je de juiste sproeier kunt selecteren is het belangrijk om te weten of je gebruik gaat maken van de waterleiding of van een beregeningspomp.

 

Pop up sproeiers voor op de waterleiding

Beregenen kan bij de meeste tuinen eenvoudig op de waterleiding. Dit geldt vooral voor tuinen van 10 tot 200m2. Je waterleiding levert gemiddeld 800 - 1.200 liter water, bij een druk van circa 2 bar. Gebruik je nevelsproeiers voor de borders en gazonsproeiers voor het grasveld. De lengte van de sproeier bepaald of je over borderrandjes kunt sproeier

De RainBird 1800 en Hunter Pro Spray serie zijn nevelsproeiers die prima werk leveren bij 2 bar waterdruk. Je kunt er circa 1 tot 4 tegelijk aanzetten, hierbij hebben ze een sproeibereik van 0,6 tot 4,6 meter. Dit hangt af van de gebruikte nozzles en aanwezige waterdruk. Deze nevelsproeiers gebruik je voornamelijk voor de beregening van plantborders of voor een klein gazon.

Voor gazonberegening op de waterleiding, raden we de Hunter PGJ en RainBird 3500 serie aan gebruiken. Vooral de Hunter PGJ komt bij lagere waterdruk wat beter omhoog. Dit is dan ook de sproeier die we aanraden voor gebruik op de waterleiding. Deze sproeiers hebben een bereik van circa 4,6 tot 10,7 meter.

Sproeiers voor op een beregeningpomp

Maak je gebruik van een pomp? Dan heb je de beschikking over een hogere waterdruk waardoor je sproeiers ook een groter bereik hebben. Je kunt hierdoor ook meerdere sproeiers tegelijkertijd aanzetten. Er Hunter PGP en RainBird 5000 serie zijn ideaal bij het gebruik van een pomp. Deze pop-up sproeiers hebben genoeg bereik voor kleine tot grote tuinen. De Hunter PGP is een echte alleskunner van top kwaliteit. De sterke behuizing maakt dit een duurzame sproeier voor jarenlang gebruik. Deze professionele serie heeft een bereik 9,4 tot 14 meter.

De RainBird 5000 serie is wereldwijd de meest verkochte sproeiers. Door jarenlange ontwikkeling en ervaring is dit een efficiënte sproeier met het perfecte sproeibeeld. Deze sproeiers hebben vrijwel hetzelfde bereik, namelijk van 10,4  tot 14,6 meter.

Voor de plantborders kun je gebruik maken van dezelfde nevelsproeiers als op de waterleiding. Dit zijn de RainBird 1800 en Hunter Pro Spray. Wil je weten welk bereik de sproeiers hebben bij de waterdruk van jouw pomp? Bekijk dan ook de product pagina's.

 

Sector sproeiers, Rondsproeiers en vernevelaars

De sproeiers zijn te verdelen in drie soorten. De sectorsproeiers, rondsproeiers en vernevelaars. Sector sproeiers plaats je aan de rand van een gazon, vanaf hier beregent de sproeier een vooraf in te stellen gebied, bijvoorbeeld een halve cirkel.

Rondsproeiers sproeien 360 graden rondom de sproeier, deze plaats je dan ook bijvoorbeeld in het middel van je gazon. Met de combinatie van deze verschillende soorten sproeiers kun je perfect de hele tuin beregenen.

 

Pop up sproeiers kopen

Weet je al welke sproeiers je nodig hebt? Bestel ze dan voordelig op IrriTech.nl. Of vraag onze product specialisten om hulp. Ontdek hier al onze pop-up sproeiers.