check Levering uit eigen voorraad
check Eigen transportservice
check Krijg advies van specialisten via telefoon en e-mailRegenwatermanagement


Efficiënt en duurzaam omgaan met regenwatermanagement wordt steeds meer de regel. Door de overbelasting van het rioolnetwerk en door verdroging van de grond komen er steeds meer vereisten voor de opvang van regenwater. Onze infiltratievoorziening biedt hierin een oplossing en is toepasbaar in bijna iedere situatie. Infiltratiekratten zijn modulair te plaatsen tot ieder gewenst volume. 

Infiltratiekratten

Infiltratiekratten zijn stapelbare blokken die afhankelijk van het benodigd volume in lagen opgebouwd kunnen worden. De kratten worden compleet 'ingepakt' in geotextiel. Dit zorgt ervoor dat het water in de kratten gebufferd kan worden en het water weer afgegeven wordt aan de grond. 

Om ervoor te zorgen dat de kratten van binnen niet vervuild raken worden er altijd zandvangers geplaatst. Deze vangen vuil/zand af en kunnen eenvoudig schoongemaakt worden. 

Tot slot is er nog de mogelijkheid om het infiltratieveld te voorzien van een inspectiemogelijkheid. Dit biedt de optie om het veld van binnenuit te controleren op de werking.                                                                                                    

Calculeren van het volume van de infiltratievoorziening

Bij het berekenen van het benodigd volume van een infiltratievoorziening zijn een aantal punten belangrijk. Uiteraard is het van belang te weten hoeveel oppervlakte er afgekoppeld moet worden. Dit kan dakoppervlakte zijn of terrein. Een ander heel belangrijk gegeven is de gronddoorlaatbaarheid. Dit bepaald hoe snel het water weer terug de grond in loopt en wordt uitgedrukt in een K-waarde. 

Vanuit gemeentes worden vaak vereiste gesteld over de leegloop duur van een infiltratieveld. Heb je dus een grondsoort die moeilijk water opneemt / doorlaat, dan kan het zo zijn dat er een veel groter volume benodigd is, dan wanneer de grond makkelijk doorlatend is. Ook is het van belang de grondwaterstand te weten. Je wilt natuurlijk voorkomen dat de infiltratiekratten in het grondwater komen te liggen. Dit heeft een negatief effect op de werking van de kratten. Dit alles maakt dat er bij de calculatie met meerdere zaken rekening gehouden moet worden. 
check

Zeer hoog opslagvolume per krat tot 95%

check

Hoogwaardige kwaliteit

check

Geschikt voor vrachtwagen belasting

check

Eenvoudig zelf te plaatsen


Vraag direct advies of een offerte aan

Onze specialisten denken graag met u mee. Zo voorzien wij u van een eerlijk en gepast advies. 
Heeft u de wens een offerte te ontvangen, dan is het van belang ons formulier zo compleet mogelijk in te vullen.


Aanvrager
Contactgegevens
Details
Inspectiemogelijkheid
Velden met een (*) zijn verplicht.
Privacy *