check Levering uit eigen voorraad
check Eigen transportservice
check Krijg advies van specialisten via telefoon en e-mail

Zwembad dompelpomp top 5 van 2024

Een zwembad dompelpomp is ideaal voor het leegpompen van jouw zwembad. Je plaatst de dompelpomp op de bodem van het zwembad en je kan beginnen. Maar wat is nu de beste dompelpomp voor jouw zwembad? We hebben de top 5 van zwembad dompelpompen hieronder voor je uitgelicht. Zo vind jij de juiste dompelpomp voor jouw zwembad.

 1. Dab Nova Up dompelpomp
 2. Pedrollo Top 1 dompelpomp
 3. Pedrollo Top 2 dompelpomp
 4. Grundfos Unilift dompelpomp
 5. APP TPS-200 dompelpomp

Dompelpomp voor het zwembad

Een dompelpomp is een pomp die je in het te verpompen water plaatst. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, van dompelpompen voor sterk vervuild rioolwater tot dompelpompen voor schoon water. Je hoeft een dompelpomp alleen aan te sluiten op een afvoerslang en stopcontact. Verdere installatie is niet nodig, de pompen zijn hierdoor erg gemakkelijk in gebruik. Perfect dus voor het leegpompen van een zwembad.

Vlakzuiger zonder vlotter

Bij het kiezen van de juiste dompelpomp is het belangrijk te letten op de pompcapaciteit en opvoerhoogte. De pompcapaciteit is de hoeveelheid water die een dompelpomp per tijdseenheid kan verpompen. De opvoerhoogte laat zien hoe hoog de dompelpomp water kan oppompen. 

Je gebruikt hierbij vrijwel altijd een dompelpomp die kan vlakzuigen, dit bekent dat de pomp slechts 3 mm water achterlaat op de bodem. Deze pompen worden in de volksmond ook wel een vlakzuiger genoemd.

Een dompelpomp voor het zwembad heeft geen vlotter nodig. Een vlotter is een soort schakelaar die de pomp uitschakelt wanneer het water onder een bepaald niveau komt. Dit is niet nodig wanneer je al het water uit je zwembad wil pompen.

1. Dab Nova Up dompelpomp

De Dab Nova Up dompelpomp is een perfecte dompelpomp voor het zwembad. Deze pomp staat bekend om de uitstekende prijs kwaliteitsverhouding. Daarnaast is de pomp veelzijdig inzetbaar, naast het droogleggen van het zwembad voorziet de pomp ook moeiteloos je tuin van water. De pomp bestaat uit onderdelen van duurzaam technopolymeer en hoogwaardig roestvaststaal. Ook beschikt de pomp over een ingebouwde thermische beveiliging.

De Dab Nova Serie heeft de volgende specificaties, afhankelijk van de uitvoering:

 • Maximale pompcapaciteit tot 250 liter per minuut;
 • Maximale opvoerhoogte tot 10,2 meter;
 • Beschikbaar vanaf € 169,00.

DAB Nova Up dompelpompen bekijken

2. Pedrollo Top 1 dompelpomp

De Pedrollo Top 1 dompelpomp is een compacte dompelpomp die perfect is voor het leegpompen van kleinere ruimtes. De pomp kan deeltjes tot 10mm verpompen, je zwembadwater hoeft dus niet perfect schoon te zijn. Ook deze pomp is gemaakt van hoogwaardig polymeer, maar de pomp as is gemaakt van extra stevige roestvaste AISI 430F staal. Naast de sterke materialen beschikt de Top 1 over een ingebouwde thermische beveiliging.

De Pedrollo Top 1 serie heeft de volgende specificaties, afhankelijk van de uitvoering:

 • Maximale pompcapaciteit tot 160 liter per minuut;
 • Maximale opvoerhoogte tot 10 meter;
 • Beschikbaar vanaf € 214,90.

Pedrollo Top 1 dompelpompen bekijken

3. Pedrollo Top 2 dompelpomp

De Pedrollo Top 2 is de grote broer van de Pedrollo Top 1. Ook de Top 2 is compact en plaats je gemakkelijk in kleine ruimtes. De bouwkwaliteit is ook gelijk tussen de twee Top pompen van Pedrollo, ook de Top 2 is een uitstekende pomp. De ingebouwde thermische beveiliging houd je pomp veilig en met de 10 meter lange kabel met eurostekker plug je de pomp overal in. Zo kan je zonder verlengkabel jouw zwembad leegpompen.

De Pedrollo Top 2 serie heeft de volgende specifiecaties, afhankelijk van de uitvoering.

 • Maximale pompcapaciteit tot 220 liter per minuut;
 • Maximale opvoerhoogte tot 10 meter;
 • Beschikbaar vanaf € 223,61.

Pedrollo Top 2 dompelpompen bekijken

4. Grundfos Unilift dompelpomp

De Grundfos Unilift dompelpomp is speciaal ontwikkeld voor pompklussen met een lage aanzuighoogte. De pomp maakt jouw zwembadvloer dweil droog doordat je deze pomp kan inzetten als vlakzuiger. Met de combinatie van composiet en RVS geniet je jarenlang van deze dompelpomp. Door het zelf ontluchtende ventiel is lucht ook geen probleem voor deze zwembad dompelpomp. Daarnaast bevat de pomp een ingebouwde terugslagklep waardoor het water niet terug kan stromen. Wanneer je een perfect droog zwembad wilt ga je voor een Grundfos Unilift dompelpomp.

De Grundfos Unilift serie heeft de volgende specificaties, afhankelijk van de uitvoering:

 • Maximale pompcapaciteit tot 230 liter per minuut;
 • Maximale opvoerhoogte tot 10 meter;
 • Beschikbaar vanaf € 233,30.

Grundfos Unilift dompelpompen bekijken

5. App TPS-200 dompelpomp

De APP TPS-200 is een hoogwaardige, krachtige en zeer voordelige pomp. Deze pomp heb je al vanaf €109,95 in huis en is daarmee verreweg de meest budget vriendelijke oplossing. De motor van de pomp wordt gekoeld door het te verpompen medium waardoor de werkingstemperatuur verlaagd wordt. Met de 10 meter lange rubberen HRNF-stroomkabel sluit je de pomp overal aan.  De App TPS-200 is een betaalbare en betrouwbare zwembad dompelpomp.

De App TPS-200 serie heeft de volgende specificatie, afhankelijk van de uitvoering:

 • Maximale pompcapaciteit tot 140 liter per minuut;
 • Maximale opvoerhoogte tot 7 meter;
 • Beschikbaar vanaf € 109,95.

App TPS-200 dompelpompen bekijken

Zwembad dompelpomp kopen

Zit de juiste dompelpomp niet in deze top 5, bekijk hier dan ons volledige assortiment dompelpompen.

Heb je hulp nodig of kan je de juiste zwembad dompelpomp niet vinden? Neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies van productspecialisten.