check Levering uit eigen voorraad
check Eigen transportservice
check Krijg advies van specialisten via telefoon en e-mail

Kelder leegpompen met een dompelpomp

In Nederland kan het soms lang en hard regenen. Hierdoor kunnen kruipruimtes en kelders vol met water, of zelfs onderwater, komen te staan. Daarnaast zijn dit ook de ruimtes die bij lekkage vaak ongemerkt vollopen. Een kruipruimte of kelder onder water is niet alleen zeer vervelend, maar kan ook behoorlijk wat waterschade veroorzaken in de rest van je woning. Gelukkig is er een snelle en effectieve oplossing. De dompelpomp zal moeiteloos je ondergelopen kelder leegpompen.

Moet de dompelpomp de kelder leegpompen of droogpompen? En waarom zou je een dompelpomp kopen met vlotter? In dit artikel worden de verschillende dompelpompen toegelicht en uitgelegd bij welke wateroverlastsituatie de pomp tot zijn recht komt. Zo koop je de juiste dompelpomp voor jouw toepassing en kun je zelf de kelder leegpompen. Ontdek welke dompelpomp je nodig hebt.

 

Kelder vol water met deeltjes

Het eerste wat je moet weten is wat voor water je gaat verpompen. Vaak kun je dit al zien aan de oorzaak van de wateroverlast. Bedenk hierbij dat er zeer waarschijnlijk zand en vuil aanwezig is in de kelder. Dit kan zand of vuil uit de kelder en van buiten zijn.

  • Riool lekkage: vuil water met grote vaste delen
  • Waterleiding lekkage: schoon water, met kleine vaste delen
  • Regenwater overlast: schoon water, met kleine tot middelgrote vaste delen

*In de kruipruimte is vaak groter vuil aanwezig. Daarnaast kunnen er grotere vuildelen meespoelen bij wateroverlast.

 

Water in de kelder? Maak deze eenvoudig dweildroog!

Een dompelpomp zal een kelder altijd bijna volledig leegpompen. Hierbij blijft er zo'n 15-25 mm water over. Wil je de vloer dweildroog hebben? Dan heb je een vlakzuiger nodig. Deze dompelpomp verwijderd water tot 2-3 mm. Dit laatste laagje droog je eenvoudig met een dweil. Met onderstaande vlakzuiger series transformeer je jouw ondergelopen kelder moeiteloos in een dweildroge ruimte.

Beste kwaliteit
Grundfos Unilift CC

Beste prijs/kwaliteit
DAB Nova-UP

Vuilwater uit de kelder pompen

Vrijwel alle dompelpompen kunnen overweg met vaste delen met een diameter tot 5 mm. Wanneer water in de kelder vervuild is met delen tot wel 50 mm of meer, wordt een vuilwater dompelpomp aangeraden. Deze vuilwater dompelpompen beschikken over speciale waaiers waarmee zij grote bestandsdelen zonder problemen kunnen verpompen. De Pedrollo MC vuilwater verpompen zelfs vaste bestandsdelen tot 70 mm!

Beste kwaliteit
Grundfos AP50

Beste prijs/kwaliteit
Pedrollo RXm

Beste prijs
DAB Feka

Automatisch de kelder leegpompen

Moet je de kelder regelmatig leegpompen? Bespaar je zelf dan een hoop moeite en kies voor een dompelpomp met vlotter. Deze schakelt zichzelf in en uit bij vooraf ingestelde waterstanden. Plaatst deze eventueel iets verdiept in de kelder, dan blijft de rest van de kelder mooi droog.

Heb je een zeer beperkte ruimte, dan is er soms geen plaats voor een vlotterarm. Gebruik dan een bronpomp met verticale vlotterschakelaar. Deze past in smalle putten, nauwe kruipruimtes en in andere compacte ruimtes. De vlotter is verticaal ingebouwd en is in te stellen door het niveau te verschuiven.

Beste kwaliteit
Grundfos KP (A1 & AV1)

Beste prijs/kwaliteit
Pedrollo Rxm (Vortex)

Beste prijs
DAB Nova-UP (M-A & M-AE)

Vraag advies aan de specialist

Wil je weten welke dompelpomp het meest geschikt is voor uw situatie? Kom langs of neem contact op met onze productspecialisten. We helpen je aan de juiste pomp voor jouw situatie.

phone 0341 266 636mail info@irritech.nl