check Levering uit eigen voorraad
check Eigen transportservice
check Krijg advies van specialisten via telefoon en e-mail

Waterdruk laag? Verhogen met hydrofoorpomp!

Door een groeiende waterafname krijgen huishoudens steeds vaker te maken met een lage waterdruk. In oudere huizen komt dit probleem nog sneller aan het licht, hier zitten vaak nog dunnere waterleidingen in de woningen verwerkt. Bij het plaatsen van een stortdouche komt men er al snel achter dat de waterdruk te laag is. De hydrofoorpomp biedt dan dé oplossing!

Waterdruk CV ketel

Vaak wordt het probleem bij de CV ketel gezocht. Hier zit meestal niet de oplossing voor uw lage waterdruk. Natuurlijk is het belangrijk om te kijken of de CV ketel voldoende is bijgevuld zodat daar in ieder geval geen drukverlies optreedt.

De hoofdfunctie van een CV ketel is het verwarmen en rondpompen van water via de waterleidingen. CV ketels zullen uw waterdruk dan ook niet verhogen. Zij zorgen er alleen voor dat water een afstand kan overbruggen en het overal in huis, zowel warm als koud beschikbaar is.

Waterdruk verhogen met een hydrofoorpomp

De waterpomp die uw probleem definitief oplost is de hydrofoorpomp. Deze drukverhoger wordt in de meeste gevallen geplaatst op de plek waar de waterleiding uw huis binnenkomt. De nieuwe generatie hydrofoorpompen zijn compact en fluisterstil. Deze zijn eenvoudig te installeren en verhogen de waterdruk in uw gehele woning.

Over het algemeen hebben de meeste huishoudens een waterdruk van gemiddeld 2 bar. Afhankelijk van de situatie in huis, bijvoorbeeld het aantal tappunten, douches en het hoogteverschil dat overbrugt moet worden, wordt de waterdruk lager. De combinatie met de waterafname die tegelijkertijd plaatsvindt zorgt ervoor dat de druk nog verder kan zakken. Met een drukverhoger lost u dit probleem direct op en kunt u uw waterdruk verhogen tot het gewenste niveau.

De waterdruk van uw douche verhogen?

Zogeheten stortdouches vragen een veel grotere waterafname dan een standaard douchekop. Het is dan ook een veelvoorkomend probleem dat na installatie van een stortdouche niet het gewenste resultaat wordt bereikt. Door een verlaagde waterdruk komt er slechts een zachte waterstraal uit uw douche. Door de waterleidingdruk met een hydrofoorpomp te verhogen kunt u uw douche precies afstellen zoals u dat wenst. Door het eenvoudig instellen van de gewenste waterdruk heeft u ongeacht de waterafname altijd dezelfde druk in huis. Zo heeft u ook geen last meer van drukschommelingen wanneer er een extra kraan opengedraaid wordt terwijl u heerlijk probeert te genieten van een warme douche.


Daarnaast werken deze drukverhogingspompen zeer energiebesparend. Dankzij hun frequentiebesturing schakelen de pompen zichzelf alleen in wanneer het nodig is. Doordat de hydrofoorpomp zijn toeren afstemt op de waterafname werkt deze zeer efficiënt en energiebesparend. Ook verhoogt dit de levensduur van de pomp.

DAB E.sybox (mini)

Een voorbeeld van een drukverhogingspomp met een frequentieregelaar is de DAB E.sybox. Deze is leverbaar in een 'gewone'- en mini uitvoering. De DAB E.sybox mini wordt veelal toegepast in woonhuizen en appartenten dankzij zijn compacte afmetingen. Wij moeten nog een meterkast tegenkomen waar deze pomp niet in past. Deze hydrofoor is fluisterstil, energiezuinig en per 0,1 bar instelbaar. Kies bij gebruik in een woonhuis en appartment wel voor de uitvoering inclusief voordrukbeveilging.

U beschikt met een hydrofoorpomp dus over een volautomatisch systeem die doet waar die voor nodig is en zorgt voor de ideale waterdruk in huis!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een hydrofoorinstallatie bij u thuis? Met onze jarenlange ervaring helpen wij u graag verder. Wij kunnen voor uw situatie altijd de beste hydrofoorpomp selecteren.