check Levering uit eigen voorraad
check Eigen transportservice
check Krijg advies van specialisten via telefoon en e-mail

Thuis de waterdruk verhogen: hydrofoorpomp als drukverhoger

Door een groeiende waterafname krijgen huishoudens steeds vaker te maken met een lage waterdruk. In oudere huizen komt dit probleem nog sneller aan het licht, hier zitten vaak nog dunnere waterleidingen in de woningen verwerkt. Bij het plaatsen van een stortdouche komt men er al snel achter dat de waterdruk te laag is. De hydrofoorpomp biedt dan dé oplossing!

Waterdruk verhogen met een hydrofoorpomp

De waterpomp die uw probleem definitief oplost is de hydrofoorpomp. Deze drukverhoger wordt in de meeste gevallen geplaatst op de plek waar de waterleiding uw huis binnenkomt. De nieuwe generatie hydrofoorpompen zijn compact en fluisterstil. Deze zijn eenvoudig te installeren en verhogen de waterdruk in uw gehele woning.

Over het algemeen hebben de meeste huishoudens een waterdruk van gemiddeld 2 bar. Afhankelijk van de situatie in huis, bijvoorbeeld het aantal tappunten, douches en het hoogteverschil dat overbrugt moet worden, wordt de waterdruk lager. De combinatie met de waterafname die tegelijkertijd plaatsvindt zorgt ervoor dat de druk nog verder kan zakken. Met een drukverhoger lost u dit probleem direct op en kunt u uw waterdruk verhogen tot het gewenste niveau.

Waterdruk CV ketel

Vaak wordt het probleem bij de CV ketel gezocht. Hier zit meestal niet de oplossing voor uw lage waterdruk. Natuurlijk is het belangrijk om te kijken of de CV ketel voldoende is bijgevuld zodat daar in ieder geval geen drukverlies optreedt.

De hoofdfunctie van een CV ketel is het verwarmen en rondpompen van water via de waterleidingen. CV ketels zullen uw waterdruk dan ook niet verhogen. Zij zorgen er alleen voor dat water een afstand kan overbruggen en het overal in huis, zowel warm als koud beschikbaar is.

De waterdruk van uw douche verhogen?

Zogeheten stortdouches vragen een veel grotere waterafname dan een standaard douchekop. Het is dan ook een veelvoorkomend probleem dat na installatie van een stortdouche niet het gewenste resultaat wordt bereikt. Bij een verlaagde waterdruk komt er slechts een zachte waterstraal uit uw douche. 

Door de waterleidingdruk met een hydrofoorpomp te verhogen, kunt u uw douche precies afstellen zoals u dat wenst. Door het eenvoudig instellen van de gewenste waterdruk heeft u ongeacht de waterafname altijd dezelfde druk in huis. Zo heeft u ook geen last meer van drukschommelingen wanneer er een extra kraan opengedraaid wordt terwijl u heerlijk probeert te genieten van een warme douche.

Daarnaast werken deze drukverhogingspompen zeer energiebesparend. Dankzij hun frequentiebesturing schakelen de pompen zichzelf alleen in wanneer het nodig is. Doordat de hydrofoorpomp zijn toeren afstemt op de waterafname werkt deze zeer efficiënt en energiebesparend. Ook verhoogt dit de levensduur van de pomp.


Drukverhogende toppers

DAB E.sybox (mini)

De DAB E.sybox is één van de meest gebruikte waterdrukverhogers. Deze pomp beschikt over een frequentieregelaar en is leverbaar in een standaard en mini uitvoering. De DAB E.sybox mini wordt veelal toegepast in woonhuizen en appartementen, dankzij zijn compacte afmetingen. Wij moeten nog een meterkast tegenkomen waar deze pomp niet in past. Deze hydrofoor is fluisterstil, energiezuinig en per 0,1 bar instelbaar.

Een DAB E.sybox mini levert een pompcapaciteit van 4500 liter per uur. De standaard DAB E.sybox heeft een capaciteit van ruim 7000 liters per uur en kan in een duo-opstelling gebruikt worden. Kies bij gebruik in een woonhuis en appartement voor de uitvoering inclusief voordrukbeveilging.

Grundfos SCALA 2 en UPA 15-90 N

Een Grundfos SCALA 2 is vergelijkbaar met de DAB E.sybox en heeft een capaciteit van meer dan 4600 liters per uur. Deze sterke pomp kan water tot 8 meter diep oppompen uit bronnen of watertanks. Grundfos drukverhogers werken ook fluiterstil (47 db) en zijn achter een deur nauwelijks hoorbaar. Deze SCALA 2 pompen zijn te gebruiken in duo-opstelling, hiermee kunt u de capaciteit verhogen of de tweede pomp als back-up pomp instellen.

De Grundfos UPA 15-90 N is een drukverhogingspomp zonder drukvat. Dit maakt de pomp kleiner en eenvoudig om te installeren. Deze pomp gaat automatisch aan en uit door middel van een flow switch. Zodra u de douche of kraan open zet, slaat de drukverhoger aan.

Automatisch de waterdruk verhogen

U beschikt met een hydrofoorpomp dus over een volautomatisch systeem die doet waar die voor nodig is en zorgt voor de ideale waterdruk in huis! Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een drukverhogingspomp bij u thuis? Met onze jarenlange ervaring helpen wij u graag verder. Wij kunnen voor uw situatie altijd de beste hydrofoorpomp selecteren.


Veelgestelde vragen


Hoe kun je waterdruk verhogen?

Vrijwel de enige manier om de waterdruk te verhogen is met een drukverhogingspomp. Het water komt de pomp binnen en wordt dankzij een efficiënt waaiersysteem met een verhoogde druk uit de pomp geslingerd. Hiermee verhoog je de waterdruk voor een comfortabele regendouche of zelfs voor een beregeningsinstallatie. Een lage waterdruk kan echter wel op meerdere manieren ontstaan. Je zult vooral een lage waterdruk ervaren in kantoren, appartementen en woonruimtes op de derde etage of hoger. Daarnaast is lekkage of een oude waterleiding soms de boosdoener.

Waar kun je de waterdruk verhogen?

Een drukverhoger is het meest effectief op de plek waar de waterleiding een woning of complex binnenkomt. Je kan de drukverhoger dan ook het beste direct na de watermeter plaatsen. Op dit punt verhoog je de waterdruk voor een gehele woning, appartementencomplex of zelfs een heel kantoorpand. Daarnaast worden drukverhogers ook gebruikt bij breektanks, voor drinkbakken en andere soortige agrarische installaties.

Kan je zelf de waterdruk verhogen?

Zelf de waterdruk verhogen met een drukverhoger is de oplossing bij een waterdruk probleem. Het installeren van een drukverhoger is relatief eenvoudig. De pomp moet tussen de leiding geplaatst worden. Met behulp van flexibele RVS omvlochten slangen sluit je de pomp op de bestaande waterleiding aan. De pompen zijn relatief compact en kunnen in de meeste gevallen in de meterkast geplaatst worden. Dit is vaak ook de plek waar de watermeter zit en dan ook de juiste plek voor installatie. Is de meterkast niet geschikt dan kan je uiteraard ook voor een andere plek kiezen, zolang dit maar voor het eerste tappunt zit. Goed te weten is dat de pomp altijd water doorgeeft, dus ook bij een stroomstoring of defect.