check Levering uit eigen voorraad
check Eigen transportservice
check Krijg advies van specialisten via telefoon en e-mail

Beregeningsplan


IrriTech ontwerpt beregeningsplannen op maat. Aan de hand van de aangeleverde informatie stellen wij een beregeningsplan op die volledig aansluit bij uw tuin en de wensen die u heeft. Er zal rekeningen gehouden worden met type beplanting, grondsoort en de ligging van uw tuin ten opzichte van de zon. Gevels, paden en andere verhardingen zullen uitgesloten worden van beregening. Bij de opstelling van de sproeiers wordt gekeken naar het sproeibereik en de overlapping. Door deze zo specifiek mogelijk op elkaar af te stemmen wordt voorkomen dat bepaalde delen teveel beregent worden. Daarnaast levert dit u ook een waterbesparing op. Met meer dan 15 jaar ervaring kunt u er van uit gaan dan wij ons letterlijk en figuurlijk hebben geworteld binnen de beregening van tuinen, paardenbakken, golfbanen en sportvelden.

Waarom uw tuin beregenen

Regen geeft vaak onvoldoende water voor je tuin, zeker in periodes wanneer het bijna tot niet regent. Daarnaast komt regen vaak niet op de plekken waar het nodig is. Een beregeningsinstallatie aanleggen is de oplossing en zorgt voor een goede conditie van je beplanting, grond & gazon. Geheel afgestemd op jouw tuin en weersinvloeden vindt er beregening plaats, op gezette tijden, plekken en in bepaalde hoeveelheden. Zo kun je voorstellen dat in zomerperiodes er vaker en langer beregend moet worden. Hierbij moet ook rekening gehouden worden met schaduwzijdes en type beplanting in je tuin. Dit bepaalt mede het type beregeningsmateriaal wat benodigd is.

Hoe werkt een beregeningsplan precies?

Door het grote aanbod van verschillende beregeningsmaterialen is het soms moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Een beregeningsinstallatie kan een behoorlijke aankoop zijn. Daarom wil je natuurlijk zeker weten dat je het juiste koopt. Het is zonde wanneer je tijd, moeite en geld in een plan steekt om alsnog met uitgedroogde planten te zitten doordat er een hoekje over het hoofd gezien is. Met een beregeningsplan plan je zorgvuldig en van te voren jouw beregeningsinstallatie. Doormiddel van een gedetailleerde tekening en materiaallijst zorg je dat jouw beregeningsinstallatie van te voren bij de tuin past. Wij helpen je graag verder met het maken van een beregeningsplan en materiaallijst. Onze specialisten staan voor je klaar en zorgen ervoor dat de beregeningsinstallatie straks perfect bij de eisen van jouw tuin aansluit.

Aan de slag met tuinberegening

Voordat wij voor jou een beregeningsplan kunnen ontwerpen is het belangrijk dat wij over de juiste informatie beschikken. Deze informatie kan je gemakkelijk zelf aanleveren. Wij zullen dan ook precies vertellen wat er benodigd is zodat wij vervolgens direct voor je aan de slag kunnen!

 1. Voor een correcte uitwerking van een beregeningsplan is het belangrijk om te weten wat de afmetingen van uw tuin zijn. Dit is gemakkelijk op schaal te tekenen middels ruitjespapier. Geef hierbij aan wat de verhouding is.
 2. Schematische tekening van je tuin met een duidelijke weergave van de woning, de paden en eventuele aanwezigheid van een schuur, terras of vijver.
 3. Geef in je tekening ook type beplanting & de hoogte daarvan aan. (boom, plant, bloem, gazon)
 4. Welk type grond is aanwezig in de tuin. (zandgrond, kleigrond of veengrond)
 5. Eventuele hoogteverschillen in de tuin aangeven.
 6. Ligging van de tuin ten opzichte van de zon. (schaduwzijdes)
 7. Geef aan waar de watertoevoer zich bevindt. Dit kan een bronput zijn (diameter, debiet en bron diepte vermelden), een vijver, buitenwater of waterleidingnet.
 8. Ter aanvulling is het belangrijk te weten hoe de watertoevoer plaatsvindt lettende op het debiet (waterafgifte) en de waterdruk (bar), om hierbij rekening te kunnen houden met het beregeningsplan.
 9. Maak je gebruik van water uit de kraan dan is het goed te weten dat de gemiddelde waterdruk op het waterleidingnet tussen de 2 en 2,5 bar is, met een maximum van 700 tot 1400 liter water per uur. Aan de hand van alle gegevens wordt er gekeken hoe de tuin eventueel opgedeeld kan worden in sectoren. Sectoren zijn zones binnen een beregeningssysteem die onafhankelijk van elkaar aangestuurd kunnen worden. Een sector bestaat uit een groep van gemiddeld 5 sproeiers. Door het creëren van deze zones heb je minder waterdruk nodig en kun je tevens gespreid beregenen. Dit kan handig zijn om verschillende redenen. Denk aan verschillende type grond en/of beplanting en de ligging van een tuin.
 10. Geef het waterdebiet en de waterdruk door. Indien je dit niet weet kun je altijd contact met ons opnemen zodat we dit alsnog kunnen vaststellen.
 11. Geef aan of je de tuin volledig automatisch wilt beregenen (beregeningscomputer met sensor). Je beregeningssysteem is hiermee compleet en je kan met een beregeningscomputer altijd nog kiezen voor handmatige beregening. 

Voor een beregeningsplan rekenen we standaard € 95,- incl. BTW. Je ontvangt dan een uitgebreide tekening met sproeiers/leidingwerk en een offerte/materiaallijst. Dit allemaal compleet afgestemd op jouw situatie. Zo weet jij zeker dat je straks de perfecte beregeningsinstallatie in jouw tuin hebt.


Aanvraag beregeningsplan
Velden met een (*) zijn verplicht.
Privacy *