Menu   menu
Stel gerust al je vragen! Klantenservice
Ma - Vr beschikbaar van 8:30 tot 17:00

Kogelkraan 1'' met aftapkraan en slangtule

Product SKU # AP.848.104

€ 23,99

€ 26,28 - 8 %
Beperkte voorraad
  • support_agent  Advies van product specialisten

  • group  Voor zakelijke en particuliere klanten

  • local_shipping  Levering in Nederland en België

  • store_mall_directory  Levering uit voorraad, 6000 m² magazijn

Omschrijving


Deze  kogelkraan  is  voorzien van een aftapkraan en slangtule. De schroefvorminge slangaansluiting is demonteerbaar. Met een slangklem kunt u eenvoudig een tuinslang aan de kraan bevestigen.  De kraan is gemaakt van verchroomd messing. Een solide materiaal dat een hoge hardheid heeft en bestand is tegen hoge druk. De  hendel is  gemaakt van aluminium. Deze kogeltapkraan is leverbaar met een binnendraadverbinding van 1/2'' tot en met 1''.

Een kogelkraan  wordt ook wel een  kogelafsluiter  en  bolkraan  genoemd. Het is een kraan of klep die het stromen van een vloeistof of gas afsluit met een kogel (bol). Vandaar de naam kogelkraan. Dankzij de hendel van de kraan is deze kogel te draaien en kunt u de stroom van het water of gas naar wens instellen. Alle  kranen zijn 90 ° te draaien waarmee ze afhankelijk van de richting de stroming volledig sluiten of openen. De kraan is hiermee een zeer eenvoudig systeem dat door een simpele draai aan de hendel de stroming bepaald. Deze gebruiksvriendelijkheid maakt de kraan populair voor zowel industriële en hobbymatige toepassingen.

De kranen worden voornamelijk gebruikt voor installaties met een  gesloten systeem zoals een koel- en verwarmingsinstallatie. Ook voor beregening en een waterleidingsysteem is deze kraan uitstekend geschikt.

Varianten kogelkraan

Om de kraan te gebruiken voor drinkwater en gas moet hij voorzien zijn van een keurmerk. Voor drinkwater geldt het KIWA-keurmerk en voor gas het GASTEC-keurmerk. Ook zijn er PVC kogelkranen leverbaar die ideaal zijn voor vijver- en zwembadtoepassingen. De kogelkranen zijn leverbaar met een binnendraad- en buitendraadverbindingen.

De kogelkraan of kogelafsluiter heeft een verzinkt messing huis en een kogel van hard verchroomd messing. Hiermee zijn ze zeer robuuste, solide gebouwd en bestand tegen hoge druk. U vindt bij ons kogelkranen met een drukklasse van PN10 tot en met PN25. Zo zit de juiste kraan voor uw situatie altijd in het assortiment. Alle kranen zijn leverbaar uit eigen voorraad en kunnen dus razendsnel geleverd worden. Neem contact met ons op wanneer u wilt weten welke kraan of afsluiter voor u geschikt is. Zo krijgt u advies voor juiste kogelkraan en kogelafsluiter voor uw situatie!

Specificaties:
Maat: 1''
Materiaal: Verchroomd messing
Drukklasse: PN15

Eigenschappen


Materiaal
Messing
Type / serie
Kogelkraan met aftapkraan

0

0 Reviews

5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Reviews