Menu   menu
Stel gerust al je vragen! Klantenservice
Ma - Vr beschikbaar van 8:30 tot 17:00

PE gasleiding SDR 17,6 gastec 40 mm L = 50 m

Product SKU # LE.204.106

€ 102,00

€ 205,70 - 50 %
1 - 3 dagen levertijd
  • support_agent  Advies van product specialisten

  • group  Voor zakelijke en particuliere klanten

  • local_shipping  Levering in Nederland en België

  • store_mall_directory  Levering uit voorraad, 6000 m² magazijn

Omschrijving


PE gasleiding: dé tyleenslang voor gastransport

Deze  PE gasleiding  is een  tyleenslang  gemaakt van HDPE. Hij is ideaal voor het aanleggen van een gasleiding naar uw woning, bedrijfspand of een ander gebouw. Deze PE gasleiding kan zonder problemen ondergrondse aangelegd worden zonder bescherming van een mantelbuis. Deze gemakkelijke installatie maakt hem zeer populair.

HDPE  staat voor hogedichtheidpolyetheen. Dit is een zeer duurzame, stevige kunststofsoort die het milieu gering belast. Het wordt gefabriceerd uit olie bij lage druk door middel van een katalysator. Het resultaat is een kunststofsoort met een bijzonder lage dichtheid. Dit waterbestendige materiaal is bestand tegen temperaturen tot 90 graden Celsius en beschikt daarnaast over een goede chemische bestendigheid. Niet voor niets is HDPE de meest gekozen kunststofsoort. Het wordt dan ook veel toegepast voor het maken van onverwoestbare, solide koi vijverbakken.

Deze HDPE buis wordt geleverd in de gastec uitvoering. U herkent de buis aan dit keurmerk door de gele strepen op de buis. Dit keurmerk geeft aan dat deze PE gasleiding geschikt is voor het vervoeren van gas.  

Verschil tussen LDPE en HDPE tyleenslang

Polyetheen (PE) wordt op twee manieren verwerkt tot kunststof. Wanneer het materiaal wordt verwerkt onder lage druk  ontstaat  hogedichtheidpolyetheen  (HDPE). Dit materiaal is zeer sterk en kan werken met drukwaarden tot en met 16 bar (PN 16).  HDPE wordt ook veel toegepast voor het maken van robuuste (vijver)bakken.

Wanneer polyetheen wordt verwerkt onder lage druk ontstaat  lagedichtheidpolyetheen (LDPE). Dit materiaal heeft een lagere dichtheid is daardoor flexibeler en soepeler. Dit maakt het makkelijk om te verwerken. LDPE wordt geleverd in buizen die bestand zijn tegen een maximale werkdruk van 6,3 bar (PN 6,3).  De HDPE buis heeft een hardere  polyethyleen wand dan de LDPE leiding en kan hierdoor hogere belasting aan. Ook kan deze  PE buis een grotere doorvoercapaciteit aan.

SDR klasse

De SDR klasse geeft de verhouding tussen de buitenmiddellijn en de wanddikte van de buis. Hoe groter de wanddikte, des te  meer inwendige druk kan de buis aan. Deze tyleenslang heeft een SDR waarde van 17,6 en valt hiermee in de drukklasse PN 4. Hiermee zorgt hij voor een veilig, betrouwbaar transport van uw gas.

Aansluiten van de  tyleenslang

Voor het aansluiten  hebben wij diverse hulpstukken, zoals de  tyleen koppeling  en  PE elektrolas koppelingen. Ook gietijzeren  flensafsluiters  en  watermeters  behoren tot ons assortiment. Voor elke soort PE buis en PE leiding kunt u bij ons terecht.  Neem gerust contact om de geschikte  PE gasleiding  te kiezen!

Specificaties  PE gasleiding

Eigenschappen


Diameter
40 mm
Materiaal
Hdpe
Rollengte
50 meter
Type / serie
Gasleiding

0

0 Reviews

5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Reviews