Menu   menu
Stel gerust al je vragen! Klantenservice
Ma - Vr beschikbaar van 8:30 tot 17:00

Pedrollo QEM 050 aansluitkast - 0,5 pk

Product SKU # PO.04.211.100

€ 70,00

€ 78,21 - 10 %
Beperkte voorraad
  • support_agent  Advies van product specialisten

  • group  Voor zakelijke en particuliere klanten

  • local_shipping  Levering in Nederland en België

  • store_mall_directory  Levering uit voorraad, 6000 m² magazijn

Omschrijving


Pedrollo QEM 050 aansluitkast:

De Pedrollo QEM 050 aansluitkast is geschikt voor toepassing bij alle 0,5 PK 230 volt Pedrollo en Franklin bronpomp motoren. De Pedrollo QEM 050 aansluitkast is voorzien van een ingebouwde condensator, thermische beveiliging, aan- en uit schakelaar en controlelamp.

Condensator:
De ingebouwde condensator in de QEM 050 zorgt voor de rotatie van de 230 volt bronpomp motor en dient altijd te worden aangesloten op de stroomvoorziening van de motor.

Thermische beveiliging:
De thermische beveiliging (in omgang thermiek genoemd) beveiligt de motor tegen overbelasting, limiteert de stroom die de QEM 050 aansluitkast / bronpomp motor mag opnemen.  (Het is dus geen beveiliging tegen kortsluiting!).

De thermische beveiliging dient slechts een fractie hoger dan de nominale stroom van de motor afgesteld te staan. Indien de thermische beveiliging dan afspringt is er iets mis, bijvoorbeeld te hoge belasting, of pompdeel / motor staat geblokkeerd. Mogelijk scheelt er iets aan de wikkelingen die dan dienen uitgemeten te worden. Het controlelampje op de aansluitkast zal dan ook op rood staan en u dient te controleren waardoor de thermische beveiliging is afgegaan voordat u de pomp weer opnieuw opstart.

Stel de thermische beveiliging niet zomaar iets hoger af, want de kans is groot dat de motor dan verbrandt.

Naast de correcte afstelling van de thermische beveiliging, is ook de juiste kabeldikte van de onderwater stroomkabel een vereiste om te voorkomen dat de bronpomp motor schade op loopt of zelfs verbrandt.  

Productspecificaties Pedrollo QEM 050 aansluitkast:

type: QEM 050
t.b.v. motorvermogen: 0,5 PK ''“ 0,37 KW
Netspanning: 230 volt.
Amp: 3,4
Waarde condensator: 20 µF

Heeft u hulp nodig bij het selecteren / samenstellen van de juiste pomp, motor, stroomkabel en/of aansluitkast, neem gerust contact op met onze klantenservice. Daar helpen we u graag verder.  

Naast de QEM 050 aansluitkast zijn er nog diverse andere 230 volt en 400 volt uitvoeringen verkrijgbaar.

Eigenschappen


Materiaal
Gietijzer
Type / serie
Aansluitkast

0

0 Reviews

5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Reviews