Facebook Pixel

Broyeur

Broyeur

Een broyeur wordt ook wel toilet vermaler of WC vermaler genoemd. Het is een opvangbak waarin een pomp gemonteerd is. Het afvalwater dat in de broyeur terecht komt wordt automatisch door de pomp versneden en afgevoerd. Het afvalwater kan bijvoorbeeld komen vanuit van het toilet, wastafel, bidet, wasmachine of douche. Een groot voordeel is dat hij op iedere plek in huis geplaatst kan worden. Zelfs op plekken waar geen afvoerleiding of enkel een smalle afvoer beschikbaar is ook. Dit maakt hem ongelofelijk functioneel en handig.

Hij wordt voornamelijk geplaatst in kelders en souterrains waar zich een douche, toilet, wasbak of machine bevindt. Deze leefruimtes liggen vaak lager dan het niveau van de centrale afvoerleiding. Hierdoor moet het afvalwater horizontaal of soms zelfs gedeeltelijk verticaal weggepompt worden om het succesvol af te voeren. Voor veel mensen is dit een lastig probleem. Gelukkig is het een probleem dat opgelost wordt met de broyeur. De meeste modellen hebben voldoende kracht om het afvalwater horizontaal weg te pompen. Van wasmachine tot toilet: iedere sanitaire voorziening heeft de mogelijkheid om het afvalwater op een efficiënte manier te vervoeren naar de afvoerleiding en riolering!

DAB Genix: Broyeur 2.0

De DAB Genix is een broyeur met vele voordelen ten opzichte van een traditionele variant. De DAB Genix is geschikt voor warm water, zodat uw wasmachine zijn afvalwater ook gemakkelijk kwijt kan. Hij is zeer compact en gemakkelijk te installeren. Eventuele onderhoudswerkzaamheden voert u uit zonder met uw handen in de opvangbak te komen. Wel zo hygiënisch. De Genix Comfort uitvoeringen zijn beter geïsoleerd en hierdoor nog stiller dan de standaard uitvoering. 

Toilet plaatsen zonder afvoer

Het plaatsen van de broyeur is vrij gemakkelijk. De meest voorkomende montageplek is achter het toilet. Overige montagemogelijkheden waaronder een wasbak, douche, wasmachine en bidet kunnen afhankelijk van het type broyeur aangesloten worden op het apparaat. In de opvangbak wordt het water verzameld. Zodra de opvangbak een bepaald waterniveau bereikt start de pomp automatisch op om de inhoud van de opvangbak te versnijden en af te voeren. Tijdens het versnijden worden de vaste delen vanuit het afvalwater opgedeeld in kleinere stukken. 

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
 1. DAB Genix 130 broyeur
  Rating:
  0%
  € 471,90
  € 379,00 € 313,22
 2. DAB Genix comfort 130 broyeur
  Rating:
  0%
  € 584,43
  € 479,00 € 395,87
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina