Lijngoot

Lijngoot: dé optimale afvoergoot voor lijnafwatering van regenwater in uw tuin

Een lijngoot wordt ook wel een afvoergoot of draingoot genoemd. Hij is verantwoordelijk voor de lijnafwatering van regenwater van uw tuin, parkeerplaats en rondom uw woning en schuur. U kent het wel; een zomerse regenbui zorgt voor vervelende waterwateroverlast op uw terras en in uw tuin. Gelukkig zorgt de juiste draingoot voor een snelle, efficiënte afwatering. De goot neemt het water op en transporteert het direct naar het achterliggende rioolstelsel. Dit doet hij op een zeer effectieve wijze waarmee hij razendsnel de juiste oppervlakten hemelwatervrij maakt.

De goot is eenvoudig te monteren en daarnaast fraai om te zien.  De afvoergoot is gemakkelijk aan elkaar te koppelen. Hiermee is iedere vorm lijngoot mogelijk en kan het lijnafwateringsysteem volledig in stijl van uw tuin worden geplaatst. Door het installeren van een draingoot wordt een laag afschot gecreëerd waarmee hellende vlakken en plassen worden voorkomen.

Vele verschillende soorten lijnafwatering leverbaar

Een grote diversiteit aan lijngoten maakt de keuze voor de juiste draingoot voor uw tuin altijd mogelijk.  Ze zijn leverbaar in diverse materialen die beschikken over verschillende eigenschappen en toepassingsmogelijkheden. Glasvezelversterkt beton, PP en PE kunststof, polyesterbeton, gietijzer en RVS zijn voorbeelden van materialen waarin de goten geleverd worden.

Glasvezelversterkt beton

Deze versterkte betonsoort is zeer dun, solide en biedt een grote zijstabiliteit. Zijn geringe gewicht en robuustheid maken dit materiaal zeer populair voor vele verschillende toepassingen in de bouw- en tuinsector. Een lijngoot die bestaat uit dit materiaal heeft een lange levensduur en is bestand tegen vorst-,zout,- en verschillende zuren die in de tuinbodem te vinden zijn.

Polyesterbeton

Polyesterbeton is een massief, duurzaam materiaal dat over een goede chemische bestendigheid en lange levensduur beschikt. Daarnaast is hij vloeistofdicht en bestand tegen hoge druk. Het materiaal beschermt uw grondwater tegen eventuele schadelijke stoffen die in het hemelwater terechtkomen.

PP en PE kunststof

Deze draingoot staat bekend om zijn goede prijs-kwaliteitsverhouding en de vele verschillende roosters die geschikt zijn om in deze goot te plaatsen. Ze zijn leverbaar in een fraaie zwarte kleur en zijn door hun zeer lage gewicht gemakkelijk te plaatsen.

RVS

De RVS goten zijn zeer hygiënisch en uiterst duurzaam. Ze zijn gemakkelijk te plaatsen zonder rooster. Deze draingoten worden vaak toegepast voor industriële doeleinden waarbij hygiëne erg belangrijk is.

Verkeersbelasting

Het type verkeersbelasting is een factor die meegewogen wordt bij het maken van een keuze voor de juiste lijngoot. Wanneer de goot wordt blootgesteld aan de fietsers en voetgangers is de klasse A  met een belasting 15 Kn voldoende. Dit geldt voor uw tuin en terras. Bij licht verkeer is de klasse B met een proefbelasting van 125 kN van toepassing. Hierbij kunt u denken aan uw oprit.

Neem contact met ons op wanneer u wilt weten welke goot het meest geschikt is voor uw situatie. Zo krijgt u advies op maat voor de juiste draingoot en lijngoot voor de lijnafwatering van uw tuin en terras!

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 77

per pagina
 1. Anrin Self-100 lijngoot gegalvaniseerd rooster - L= 100 CM
  Rating:
  0%
  € 17,40
  € 15,90 € 13,14
 2. Anrin Self-100 lijngoot polyesterbeton met RVS sleufrooster 50 x 10 cm
  Rating:
  0%
  € 70,34
  € 69,95 € 57,81
 3. Anrin Self-100 lijngoot polyesterbeton met Revisions opzetstuk gegalvaniseerd 50 cm
  Rating:
  0%
  € 189,92
  € 109,99 € 90,90
 4. Anrin Self-100 lijngoot polyesterbeton met gegalv. sleufrooster 50 x 10 cm
  Rating:
  0%
  € 21,84
  € 19,99 € 16,52
 5. Anrin Self-100 lijngoot polyesterbeton met gietijzeren sleufrooster 100 x 10 cm
  Rating:
  0%
  € 61,09
  € 49,19 € 40,65
 6. Anrin Self-100 lijngoot polyesterbeton met gietijzeren sleufrooster 50 x 10 cm
  Rating:
  0%
  € 52,57
  € 42,29 € 34,95
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 77

per pagina