Facebook Pixel

Straatkolk

Tegelpadkolk

De tegelpadkolk is gemaakt van het sterke, robuuste gietijzer. Een kolk bestaat uit een PVC onderbak en een roosterdeksel. Deze deksel wordt op straatniveau geplaatst, zodat de onderbak eenvoudig leeggezogen kan worden. De roosterdeksel bestaat uit een robuust gietijzeren frame en scharnier. Hiermee is hij gemakkelijk te openen. De PVC onderbak voorkomt verstoppingen door als een zand- en slipvanger te functioneren. De uitlaatzijde van de kolk is voorzien van een uitneembaar stankslot waarmee het achterliggende riool ook gereinigd wordt. De tegelpadkolk moet altijd in een tegelpad worden geplaatst.


Tegelpadkolk en straatkolk varianten

De kolken zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Ook zijn de straatkolken apart leverbaar en inclusief onderbak. De putten zijn te leveren in een 250 en 315 mm uitvoering. Het gietijzer maakt de put extreem duurzaam en robuust. De put is hiermee bestand tegen extreme omstandigheden.

Het verschil tussen een straat- en trottoirkolk is dat de straatkolk op straatniveau geplaatst wordt, terwijl de trottoirkolk enkel in het trottoir geplaatst dient te worden. Bij een straatkolk is de gietijzeren roosterdeksel meegestort met de onderbak. Bij een trottoirkolk is de gietijzeren kolk meegestort met de onderbak.

De kolk en onderbak is leverbaar in de volgende varianten:

 • Gietijzeren scharnierende tegelpadkolk (trottoir) 250 mm (met en zonder onderbak)
 • Gietijzeren scharnierende straatkolk 315 mm (met en zonder onderbak)
 • Onderbak Ø 250 mm en 700 mm hoogte
 • Onderbak Ø 315 mm en 700 mm hoogte

Zit uw gewenste maat of uitvoering niet ons huidige assortiment? Neem dan contact op voor de juiste tegelpadkolk en straatkolk in uw situatie!

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
 1. PVC onderbak 250 mm
  Rating:
  0%
  € 44,50 € 36,78
 2. PVC onderbak 315 mm
  Rating:
  0%
  € 46,50 € 38,43
 3. Straatkolk kop 315 mm, gietijzer
  Rating:
  0%
  € 127,05
  € 73,50 € 60,74
 4. Tegelpadkolk 250 mm, gietijzer
  Rating:
  0%
  € 72,50 € 59,92
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina