Facebook Pixel

Waterdruk laag? Waterdruk verhogen met de hydrofoorpomp!

Posted in: Waterdruk verhogen

Waterdruk laag? Waterdruk verhogen met de hydrofoorpomp!

Een lage waterdruk zorgt voor veel irritatie en kan het woonplezier verminderen. Oudere woningen hebben helaas vaak een te lage waterdruk in de waterleiding. In deze gevallen is het verhogen van de waterdruk met een hydrofoorpomp of drukverhogingspomp een must. Ook bij nieuwere woningen kan de waterdruk te laag zijn. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer er een extra wasmachine of douche wordt geïnstalleerd in het huis. Wanneer uw waterdruk laag is kunnen deze sanitaire voorzieningen niet optimaal presteren. Dit is natuurlijk erg zonde. Gelukkig is dit probleem gemakkelijk te verhelpen met de juiste drukverhogingspomp. Maar welke drukverhogingspomp is de juiste voor uw situatie?

 

Waterdruk laag: let's pump it up!

Waterdruk verhogen is zeer gemakkelijk met de juiste drukverhogingspomp. Een pomp die ook wel een hydrofoorpomp genoemd wordt. Iedere situatie vraagt om een andere soort drukverhoger. Het verschil zit voornamelijk in het systeem die de hydrofoorpomp gebruikt. Hieronder een aantal belangrijke zaken waar u rekening mee kunt houden.  

Er zijn verschillende soorten hydrofoorpompen. Simpele pompen met een flowschakelaar die direct tussen de leiding in te bouwen zijn. Een voorbeeld hiervan is de Home Pro Unit Plus. Ook zijn ze leverbaar met een drukschakelaar of frequentiegeregeld systeem.
 

Hydrofoorpomp voor drinkwater

Naast het verhogen van uw lage waterdruk staat de kwaliteit van het water uiteraard ook hoog in het vaandel. Daarom raden wij zeer sterk een pomp met een RVS pomphuis aan, wanneer de hydrofoorpomp drinkwater moet verpompen. Het materiaal RVS geeft geen smaak af en ten opzichte van gietijzer vormt er geen roestaanslag aan de binnenzijde van het pomphuis. Het resultaat is het behoud van de kwaliteit van uw drinkwater.  

 

Wat is een frequentiegeregeld systeem?

Wanneer u al rondgespeurd heeft voor informatie is de term 'frequentiegeregeld' waarschijnlijk al voorbijgekomen. Dit systeem zorgt ervoor dat het toerental van de drukverhoger geregeld wordt afhankelijk van de waterbehoefte. Het overgrote deel van de tijd draait de hydrofoorpomp op lage toeren. De waterdruk verhogen doet hij als er behoefte aan is. Bijvoorbeeld wanneer de douche en wasmachine aangaan, terwijl ook de kraan wordt gebruikt. Hierdoor zal hij op een hoger toerental draaien. De benodigde waterdruk blijft hiermee behouden. Klaar met douchen of wordt het tappunt niet meer gebruikt? Dan schakelt de pomp automatisch uit. Dankzij dit slimme systeem bespaart u veel energiekosten en wordt de levensduur van de hydrofoorpomp verlengd. Waterdruk verhogen wordt zo wel heel simpel.

Dab E.sybox mini hydrofoorpomp 

Een voorbeeld van een hydrofoorpomp met een frequentiegeregeld systeem is de DAB E.sybox. Naast het feit dat hij over dit systeem beschikt is de pomp zeer compact en gebruiksvriendelijk. Deze pomp is één van onze favorieten.
 

Frequentiegeregeld vs enkel waterreservoir

Het verschil tussen deze systemen is de werking. Een hydrofoorpomp met een frequentiegeregeld systeem blijft continu draaien en past het toerental aan naar de waterbehoeften. Een hydrofoorpomp met een waterreservoir slaat pas aan wanneer er behoefte is aan water. Deze drukverhoger beschikt over een drukschakelaar de pomp inschakelt wanneer de waterdruk te laag is. Het voordeel van de frequentiegeregelde is dat hij vele malen energiezuiniger werkt en door het langzaam inschakelen waterslag voorkomt. 

 

Neem contact op wanneer uw waterdruk laag is en ontvang advies over de juiste hydrofoorpomp voor uw situatie! 

8 months ago