check Levering uit eigen voorraad
check Eigen transportservice
check Krijg advies van specialisten via telefoon en e-mail

Tyleenslang HDPE 40 mm x 2,4 mm - 50 meter, beregening, SDR 17

SKU: LE.205.130 | Groep: 408

€ 78,65

 € 105,27 - 26 %
Op voorraad
Aantal
 • support_agent  Advies op maat van onze specialisten

 • group  Zakelijke prijzen - vraag direct aan

 • local_shipping  Levering in Nederland en België

 • auto_stories  Vragen? Raadpleeg onze kennisbank

Tyleenslang HDPE 40 mm x 2,4 mm - 50 meter, beregening, SDR 17 € 78,65

Omschrijving


Beregeningsbuis HDPE - SDR 17 - 40 x 2,4 mm - 50 meter

Deze tyleenslang is gemaakt van HDPE. Dit staat voor hogedichtheidpolyetheen. Dit is een zeer duurzame, stevige kunststofsoort die het milieu gering belast. Het wordt gefabriceerd uit olie bij lage druk door middel van een katalysator. Het resultaat is een kunststofsoort met een bijzonder lage dichtheid. Dit waterbestendige materiaal is bestand tegen temperaturen tot 90 graden Celsius en beschikt daarnaast over een goede chemische bestendigheid. Niet voor niets is HDPE de meest gekozen kunststofsoort. Het wordt dan ook veel toegepast voor het maken van onverwoestbare, solide koi vijverbakken.

Ongekeurde tyleenslang

Deze tyleenslang is ongekeurd. Dit betekent dat de slang niet geschikt is voor het transporteren van drinkwater. Hij kan dan ook niet ingezet worden voor drinkwater-toepassingen. Voor beregening en waterafvoertoepassingen wordt hij probleemloos ingezet. De slang is dikker en flexibeler dan de gekeurde HDPE buis. Je herkent deze ongekeurde slang aan het ontbreken van gekleurde lijnen die die doorgaans het keurmerk aangeven.

Verschil tussen LDPE en HDPE tyleenslang

Polyetheen (PE) wordt op twee manieren verwerkt tot kunststof. Wanneer het materiaal wordt verwerkt onder hoge druk ontstaat hogedichtheidpolyetheen (HDPE). Dit materiaal is zeer sterk en kan werken met drukwaarden tot en met 16 bar (PN 16). HDPE wordt ook veel toegepast voor het maken van robuuste (vijver)bakken.

Wanneer polyetheen wordt verwerkt onder lage druk ontstaat lagedichtheidpolyetheen (LDPE). Dit materiaal heeft een lagere dichtheid is daardoor flexibeler en soepeler. Dit maakt het makkelijk om te verwerken. LDPE wordt geleverd in buizen die bestand zijn tegen een maximale werkdruk van 6,3 bar (PN 6,3). De HDPE buis heeft een hardere polyethyleen wand dan de LDPE leiding en kan hierdoor hogere belasting aan. Ook kan deze PE buis een grotere doorvoercapaciteit aan.

SDR klasse

De SDR klasse geeft de verhouding tussen de buitenmiddellijn en de wanddikte van de buis. Hoe groter de wanddikte, des te meer inwendige druk kan de buis aan. Deze tyleenslang heeft een SDR waarde van 17 en valt hiermee in de drukklasse PN 10.

Aansluiten van de tyleenslang

Voor het aansluiten hebben wij diverse hulpstukken, zoals detyleen koppeling en PE elektrolas koppelingen. Voor elke soort PE buis en PE leiding kan je bij ons terecht. Neem gerust contact om de geschikte tyleenslang te kiezen!

Plus- en minpunten


 • check
  Duurzaam
 • check
  Hoogwaardige kwaliteit
 • check
  UV- en vorstbestendig
 • check
  100% recyclebaar
 • remove
  Niet geschikt voor drinkwater

Eigenschappen


Diameter
40 mm
Drukklasse
Pn 10 / 10 bar
Keurmerk
Ongekeurd
Materiaal
Hdpe
Rollengte
50 meter
Wanddikte
2,4 mm
Type / serie
Beregeningsbuis

0

0 Reviews

5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Reviews