Facebook Pixel

Drainagebuis zagen? Voorkom beschadigingen!

Posted in: Drainage

Drainagebuis zagen? Voorkom beschadigingen!

Wanneer u een drainagebuis wilt zagen zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Wilt u weten welke zaken prioriteit genieten wanneer u een buis op maat wilt maken? Lees dan verder en voorkom onnodige beschadigingen.

 

Allereerst is het belangrijk om van tevoren uit te rekenen hoeveel meter u exact nodig heeft. Meten is weten. Wanneer u onverhoopt te kort heeft gezaagd kunt u altijd nog gebruik maken van een drainage klikmof om het te korte deel te koppelen aan een langer stuk.

 

Het tweede punt is het aftapen van de plek waar u wilt zagen. Het gebeurt regelmatig dat dit vergeten wordt. Het gevolg is dat de omhulling los komt van de kunststof buis. Wanneer de perforaties van uw buis bloot liggen kunnen grovere (zand)delen in de buis terechtkomen. Hiermee liggen verstoppingen op de loer en wordt de effectiviteit van de buis aangetast.

Losse omhulling drainagebuis
Losse omhulling door het ontbreken van de tape
 

Op de juiste manier uw drainagebuis afzagen

Stap 1: Meet eerst tot waar u wilt afzagen. Gaat uw rolmaat niet langer dan 5 meter? Gebruik dan een voorwerp waarvan u de exacte maat weet en leg deze naast de buis totdat u de juiste afmeting bereikt.
 

Stap 2: Tape het gedeelte af waar u wilt zagen. De ruimte tussen de tape bepaalt u zelf, maar houdt tussen de 10 en 15 cm aan.

 
Tussen de 10 en 15 cm is ruim voldoende 
 

Stap 3: Zaag net zolang totdat u door de gehele buis en omhulling heen bent. Bij de grovere omhullingsoorten waaronder de PP450, kokos en PP700-varianten duurt het langer voordat u deze volledig doorgezaagd heeft. Doordat u de tape heeft geplakt blijft de omhulling stevig op zijn plaats.

 

 

Door deze drie stappen te volgen verkrijgt u een perfect afgemeten en gezaagd stuk drainage. Dankzij de speciale IrriTech drainagetape maakt u dit karwei vele malen gemakkelijker. Deze tape scheurt u moeiteloos af en heeft een krachtige aanhechting aan alle soorten drainage omhulling. Hiermee is deze tape onmisbaar bij het zagen van uw drainagebuis.


Drainage tape  

8 months ago