Facebook Pixel

PVC afvoerbuis: onmisbaar voor een goede afvoer

De PVC afvoerbuis is essentieel voor het creëren van een goedwerkende, solide afvoer- en rioolsysteem. Er zijn verschillende PVC buis varianten die variëren op het gebied van eigenschappen en toepassingen. Voor riolering- huis en kolkaansluitingen zijn de SN4 en SN8 met aangevormde manchetmof en KOMO keurmerk geschikt. Dit keurmerk is een garantie voor de kwaliteit die deze afvoerbuizen bieden. De juiste pvc buis kopen is essentieel om een goedwerkende riolering van uw woning en bedrijfspand te realiseren.


PVC buis kopen - SN4 of SN8

Elke KOMO-afvoerbuis is voorzien van een kwaliteitsklasse. Deze klasse wordt aangegeven in een stevigheidsnorm (SN). Deze norm geeft aan hoe stevig het materiaal is, zodat er rekening gehouden kan worden met de toepassing van het materiaal.

De PVC afvoerbuis SN4 (klasse 41) is geschikt voor toepassing zonder verkeersbelasting. Hierbij kunt u denken aan het leggen in een groenstrook of in de kruipruimte onder uw woning. Voor de meeste particulieren voldoet de SN4 buis ruim aan de eisen.

Wanneer er sprake is van zwaar (auto)verkeer komt de afvoerbuis SN8 (klasse 34) in beeld. Deze is geschikt voor toepassing bij verkeersbelasting en is uitgevoerd met een dikkere wand dan de SN4 uitvoering. Hierdoor is deze PVC rioolbuis beter bestand tegen de krachten die vrijkomen bij het rijden over de grond waarin de afvoerbuis ligt. Dankzij de aangevormde manchetmof is het koppelen zeer eenvoudig.

 

"Al onze afvoerbuizen zijn voorzien van een KOMO keurmerk"

 

Afvoerbuis afmetingen en varianten

De standaard afvoerbuis heeft een lengte van vijf meter en is aan één uiteinde voorzien van een aangevormde manchetmof met rubberen afsluitring. Aan de andere kant is de buis voorzien van een afgeschuinde rand. Hiermee zijn de buizen met behulp van glijmiddel eenvoudig in elkaar te schuiven zonder te verlijmen. Een eenvoudige montagewijze dat resulteert in een ijzersterke bevestiging.

De standaard buis is te verkrijgen in de kleuren grijs, groen en bruin. Naast deze standaard rioolbuis met manchet hebben wij ook nog twee uitvoeringen zonder manchet in de kleur grijs met buislengte 4 (alleen in Ø 110mm en 125mm SN4) en 5 meter. De bruine varianten worden toegepast voor het vervoeren van vuilwater vanuit uw woning en bedrijfspand. De groene buizen zijn geschikt voor het transporteren van schoon water. Hierbij kunt u denken aan overtollige regenwater dat afgevoerd met worden via een gescheiden hoofdriolering. 

PVC HWA afvoerbuis

De PVC HWA afvoerbuis is een sterke, hoogwaardige buis. De buis is ideaal voor het plaatsen van een verticaal afvoersysteem bij uw woning en bedrijfspand. De buizen zijn licht en daarom gemakkelijk te plaatsen. De buis heeft een glad uiteinde. Deze variant mag niet horizontaal worden geplaatst.

PVC rioolbuis hulpstukken

Uw afvoersysteem is incompleet zonder het gebruik van de juiste pvc hulpstukken. In het assortiment zijn ook specifiek SN4 hulpstukken en SN8 hulpstukken te vinden. Van bocht tot knie; elk hulpstuk is leverbaar vanuit eigen voorraad en kan direct met uw buis geleverd worden.

PP duikerbuis

De PP duikerbuis is een uitstekend alternatief voor de traditionele betonnen buis. Hij deelt enkele eigenschappen met de PVC buis, echter is de duikerbuis vele malen sterker. Hij wordt veelal toegepast in de landbouwindustrie.

Neem contact op wanneer u wilt weten welke buis het meest geschikt is voor uw situatie, zodat de juiste PVC buis kopen een gemakkelijk karwei wordt. Voor een PVC afvoerbuis SN4 of SN8 kunt u in ons ruime assortiment terecht!