Facebook Pixel

Hunter pop-up sproeiers

Hunter sproeiers

Hunter is vooruitstrevend in het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe technologiën. De sproeiers van Hunter zijn dan ook altijd voorzien van deze nieuwe innovatieve bevindingen. Het bedrijf heeft inmiddels patent op meer dan 250 producten en is hiermee de meest toonaangevende producent op het gebied van beregeningstoepassingen. Hunter heeft een zeer compleet aanbod beregeningsproducten voor zowel particuliere als commerciële doeleinden. Met hoge kwaliteitseisen streven zij iedere dag hun missie na. Hiermee wil Hunter de eerste keuze voor de professional in de beregeningsbranche zijn.
 

Verschillende modellen

Meer dan 25 jaar geleden zette Hunter zich op de kaart met de PGP. De meest verkochte sproeier ter wereld. Dit originele product heeft er voor gezorgd dat Hunter nog steeds nummer 1 is. De PGP is tandwiel aangedreven en heeft een sproeibereik van tussen de 7,5 en 13,5 meter. Dit maakt de sproeier geschikt voor middelgrote tuinen. De PGP is te gebruiken in combinatie met lage druk systemen en daardoor ideaal voor aansluiting op het waterleidingnet. De sproeier is voorzien van een integrale rubber kap met membraam afgedekte gaten voor het tegenhouden van vuil. De PGP wordt standaard geleverd met 12 rode nozzles.
 
De PGJ is het broertje van de PGP. Deze variant heeft een sproeibereik van 4,5 en 10,5 meter en is hiermee een middellange afstandssproeier. De PGJ is aangepast voor typische nevelaar toepassingen met de voordelen van een rotor sproeier. Daarnaast beschikt de PGJ over een extra grote filterkorf. Deze vangt meer vuil zonder verstopt te raken. Beide modellen zijn voorzien van een watergesmeerde aandrijving en variabele stator. Dit zorgt voor een constante rotatiesnelheid. 
 
 
Lees onze blog over het aanleggen van pop-up sproeiers in uw tuin >>
 
Voor een robuuste complete nevelsproeier heeft Hunter de Pro Spray op de markt gebracht. Deze sproeier beschikt over een ingebouwde drukregeling waardoor de binnenkomende druk automatisch wordt aangepast aan de werkdruk van 2,8 bar. Door het combineren met de MP Rotator nozzles creëert u een veelzijdige nevelaar. 

Bent u opzoek naar een optimale oplossing voor de beregening van uw landschap, dan biedt de I-20 Ultra uitkomst. Bij deze sproeier heeft u de keuze uit 30 verschillende nozzles. De sproeier kan hierdoor aangepast worden voor alle toepassingen met een bereik van 5 tot 14 meter. Met de FloStop Control kan een individuele sproeier afgesloten worden terwijl de rest van het systeem gewoon werkzaam blijft. 

Overige voordelen van de I-20 Ultra zijn;
  • Goede prestatie
  • Robuust
  • Grote flexibiliteit
  • Goed geprijsd

Ook voor sportveldsproeiers heeft Hunter een serie beschikbaar. De G900 serie is onder andere geschikt voor golfbanen. Met een maximaal bereik van maar liefst 32 meter is dit de ideale sproeier voor de lange afstand. De G900 beschikt over een ingebouwde 24v klep en heeft een zelfregelende stator voor meer kracht. 

 

Hunter sproeiers afstellen

Het afstellen van de Hunter sproeiers is zeer eenvoudig. Voor het uitvoeren van deze handeling dient u over de speciale Hunter-sleutel te beschikken.

  • Sproeihoek afstellen: draai de sproeikop tegen de klok in naar het linker stoppunt. Draai vervolgens de sproeikop met de klok mee naar het rechter vaste punt. Dit is het startpunt van de sproeihoek.
  • Vergroten van de sproeihoek: steek het einde van de Hunter-sleutel in de afsteldop. Draai de sleutel met de klok mee, terwijl u de sproeikop bij de rechter vaste hoek houdt. Elke volledige draai van de sleutel vergroot de sproeihoek met 90°. Wanneer de maximale sproeihoek is bereikt (360°), hoort u een ratelend geluid. Voor het verkleinen van de sproeihoek voert u de handeling tegenovergesteld uit.
  • Afstellen van de straal: steek het zeskantige einde van de Hunter-sleutel in de stelschroef voor het afstellen van de sproeimond. Draai de schroef met de klok mee om de straal te verminderen en tegen de klok in om de straal te vergroten. 
Door het eenvoudig vervangen van de bestaande sproeimond door een grotere of een kleinere sproeimond, kan de neerslaghoeveelheid geregeld worden.