Facebook Pixel

Rainbird pop-up sproeiers

Rainbird sproeiers

De Rainbird sproeiers zijn dankzij hun hoogwaardige materiaalgebruik en innovatieve technieken al tientallen jaren zeer populair onder zowel particulieren als industriële gebruikers. Het bedrijf bestaat al sinds 1933 en weet sindsdien toonaangevende producten op de markt te zetten. Het heeft in de loop der jaren meer dan 450 verschillende patenten verzameld. Hieronder vallen enkele innovaties die de basis vormde voor hedendaagse irrigatie. Voor elke toepassing heeft Rainbird de juiste tuinsproeier in het assortiment. Ook staat waterbesparing hoog in het vaandel. In 2015 introduceerde het bedrijf 25 waterbesparende tips voor zowel huishoudelijk en industrieel gebruik.

Verschillende modellen

Rainbird biedt voor elke situatie de juiste pop-up sproeier. De 3500-serie is werkt al bij een vrij lage druk en beschikt over een zeer gering waterverbruik. Hiermee is hij ideaal voor aansluiting op het waterleidingnet. Zijn sproeibereik ligt tussen de 4,5 en 10,8 meter. Een bereik die voor vele huishoudens voldoende is.

Wanneer u een krachtigere tuinsproeier zoekt is de 5000-serie ideaal. Dit is het meest verkochte model van Rainbird. Dit komt mede door zijn uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en de zeer brede range binnen de serie. Het sproeibereik is instelbaar tussen de 6 en 15 meter. De combinatie van RVS en kunststof maken deze serie uiterst duurzaam en hoogwaardig. De 5000-plus modellen herkent u aan de groene bovenkant. De plus-modellen kunnen per sproeier gemakkelijk van bovenaf afgesloten worden. Dit doet u door de Rainbird schroevendraaier in het stelgat te steken. Vervolgens draait u 180° naar links voor het inschakelen en 180° naar rechts voor het uitschakelen.

 

"De Rainbird 5000 serie is de meest verkochte pop-up sproeier vanwege de uitstekende prijs kwaliteitverhouding"

 

De 8005-serie is dé sproeier wanneer het gaat om het beregenen van grote oppervlakten waaronder sportvelden, hockeyvelden en parken. Dit model vindt u terug bij vele voetbalclubs in zowel binnen- en buitenland. Hij beschikt over een geheugenfunctie waarmee hij terugkeert naar zijn oorspronkelijke instelling. Handig wanneer de sproeier in een andere richting wordt geforceerd. Dankzij de SAM antileegloopklep wordt leeglopen van het systeem voorkomen. De sproeimondjes verzorgen een optimale waterverdeling. Ook zijn vitale onderdelen waaronder de stijgbuis, sproeimechanisme en aandrijfmechanisme voorzien van extra versteviging.

 

Rainbird sproeiers afstellen

Het afstellen van de Rainbird sproeiers is zeer eenvoudig. Voor het uitvoeren van deze handeling dient u over de speciale Rainbird schroevendraaier te beschikken.

  • Plaats de schroevendraaier in 'pull-up' uitsparing en draai 90°, zodat de sproeikop omhoog komt. Vervolgens draait u de sproeikop linksom totdat deze weer op de beginpositie staat. Wanneer dit lukt kunt u de sproeihoek en het bereik instellen.

Tip: wanneer u veel moeite heeft om de sproeikop te draaien kunt u de kop geheel naar rechts draaien om het vervolgens nogmaals te proberen.

  • Om de sproeihoek aan te passen steekt u de schroevendraaier in het stelgat. De sproeier staat vanaf de fabriek ingesteld op 180°. Om de sproeihoek te verkleinen draait u tegen de klok in. Voor het vergroten draait u met de klok mee. Wanneer u de maximale hoek bereikt hoort u een klik. Draai vanaf hier niet verder om beschadiging te voorkomen

Tip: draai de schroevendraaier volledig rond om de hoek met 90° te vergroten of verkleinen

  • Om het sproeibereik aan te passen steekt u de schroevendraaier in het stelgat van het sproeibereik. Draai tegen de klok in om het bereik te vergroten en met de klok mee om het bereik te verkleinen.